Split: Smörgåstårta, zipline, en astrolog och en vilsen Björn

En oväntat smidig gränskontroll tar oss återigen in i Kroatien. Till och med reseledaren höjer på ögonbrynen och undrar hur det här gick till. Vi som suttit på bussen och väntat i värmen är oerhört nöjda.

Bussen tuffar på mot huvudstaden och efter någon timme stannar vi på en utkiksplats, och då bestäms det lite improviserat att vi ska passa på att äta lunch samtidigt. Matlaget samlar, och strax har dom gjort- hör och häpna- en magiskt god smörgåstårta. Bussen står mitt i solen, och den enda skugga jag lyckas hitta är den som blir ca 0,5 meter bakom bussen. Det är med andra ord hett.

Cirkus Rosa Bussarna rullar vidare, nu är det dags att åka zipline! Har ni aldrig gjort det kan jag verkligen rekommendera, detta var magiskt kul, och det passar även för de lite äldre i gruppen. Det finns även möjlighet att tandemåka med guiderna om man så önskar. Vi hoppar in i minibussar som tar oss upp för berget, får en kort genomgång hur vi ska göra och sen bär det iväg. Totalt 8 åkningar på vägen ner av olika längd och lutning. 1 av dom blev vi rekommenderade att åka tandem, den som syns i filmen nedan.

Till slut är vi framme på campingen några kilometer från Splits stadskärna. Ikväll är det dags för traditionell taklagsfest, dvs taklaget, reseledaren och chauffören har fest på taket. Jag tycker att jag är ganska oförtjänt att vara med, eftersom jag i flera dagar varit förbjuden av barnmorskan att hjälpa till på grund av mina utslag, men det tycker uppenbarligen inte dom andra.

Vi bjuds på kroatisk öl, snacks och svensk cider. Oerhört trevligt. Tydligen går snacket på bussen att jag skulle ha någon form av intresse för astrologi, och det kanske ligger något i det även om jag inte brukar skylta med det. När jag dessutom råkar ha rätt på några personers stjärntecken är deras beundran stor. Jag ler för mig själv och försöker att inte göra för stor grej av det. Reseledare Hanna är vattuman, och det är möjligen det tecken som är enklast att identifiera…

Delar av taklaket kalasar på taket

Kvällen är som sagt trevlig, och jag dricker kanske lite mer öl än tidigare på resan. Jag, Hasse och Felice har bestämt oss för att dela stuga, och ansvarsfull som jag är låter jag dom fixa allt. Så till den grad att jag inte har den minsta aning om vart jag bor när vi har festat klart och det är dags att sova. Som tur är har även norrmännen bestämt sig för lyxigare boende, så när Lise tycker att det är läggdags har jag inte så mycket annat val än att kuta efter. Dom bor nämligen precis bredvid.

Men innan dess hinner vi med pizzabuffé och några öl till!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *