Ohridsjön: Geocaching, Pinkfest och svensk skönsång

Ikväll vankas det pinkfest med alla på bussen, och det innebär tydligen att alla ska klä sig i något rosa, att man grillar och dricker bål. Mer om det senare.

Först måste utmaningen med att hitta lämplig klädsel klaras av, så jag, Hasse och Linda delar taxi in till Ohrid ungefär en kvart från campingen.

Hasse håĺler på med Geocaching, så efter att jag har köpt mitt obligatoriska tygmärke (ett måste i alla nya länder!) tar vi rygg på honom mot gamla staden och dess underbart vackra gränder. Det är rejält backigt, och plötsligt inser vi att vi omedvetet är på väg rakt upp mot stadens gamla fästning.

Geocachen hittas, vi träffar några andra från bussen, går en snabb sväng inne på borgen och tar dagens första nu välförtjänta öl.

Fästningen är för övrigt inte så mycket att se. Visst, den ligger vackert uppe på en kulle med majestätisk utsikt över hela bukten, men jag hade nog önskat lite mer historia om platsen.

På väg ner för backen stannar vi vid en souvenirshop och jag inhandlar den mest rosa t-shirt man kan ha. Samtliga missioner i Ohrid är därmed avklarade!

Efter god lunch, vätskepåfyllning och promenad på stan åker vi tillbaka till stan för att förbereda inför kvällens festligheter.

Pinkfest är ett fenomen som (uppenbarligen) är väldigt viktigt när man åker med Rosa Bussarna. Alla uppmanas att ha på sig något rosa, och jag blir förvånad hur seriöst samtliga faktiskt tar på den saken. Visa betydligt mer än andra.

Vi har en jättetrevlig kväll med god mat och dryck, som toppas med skönsång när ett 15-tal svenskar står och håller om varandra vrålandes ”Stad i ljus” så allt levande inom flera kilometers avstånd hålls vaket.

På klockslaget 23:00 blir det knäpptyst vid vår rosa buss.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *