Utanför Tirana: En glad och arg tysk och en grindincident

Idag åker vi till Albanien, och på schemat står det ”bushcamp”, alltså att vi slår upp campet någonstans längst med vägen men inte på någon riktig camping.

Till vår stora lycka stryks detta till att bli på en camping precis vid havet en liten bit utanför huvudstaden Tirana. Gladast av alla för detta blev nog den tyska campingägaren.

När vi kommer dit med bussen visar det sig helt omöjligt att svänga in, porten är helt enkelt för smal. För en tysk och hans manskap är detta dock inget större problem, dom börjar helt sonika att gräva och skruva bort hela grindpelaren. Under tiden dom sysselsätter sig med det lagas det till lunch utanför bussen. Solen gassar på och det är riktigt hett.

När bussen tillslut kommer in och vi i taklaget gjort vårt jobb är det dags för ett välförtjänt bad. Resten av kvällen tillbringas på uteserveringen på den lilla restaurangen.

Tysken verkar oerhört nöjd, men behöver nog jobba lite på sitt humör. De unga tjejer och killarna som jobbar för honom verkar få till sig väl hårda ord för minsta lilla knappt märkbara miss.

Dagen avslutas med en av de mest fantastiska solnedgångar jag har upplevt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *