Ohridsjön: ”No, we are from Sweden”, potentiella haschaffärer och rumpetroll

Jag passar på att slänga in en maskin tvätt på campingen, och under tiden det hänger och torkar tar jag och Hasse en promenad i solskenet till den närliggande staden Struga.

Innan vi utforskar stadskärnan måste vi kylas ner, så det blir ett stopp på närmsta bar. Inne i stan springer vi lite senare på några andra från bussen och hänger på dom för att käka lunch.

Någon av dom som är med är tydligen extremt trötta efter gårdagens pinkfest och väljer hellre att sova efter att tagit en halv tugga av maten.

När vi suttit ett tag kommer en pojke fram och tigger pengar, varpå en av sällskapets äldre damer svarar argt ”No, we are from Sweden”.

Lite oklart vad hon egentligen menar, men grabben lufsar missnöjt vidare.

Efter lunchen vill några bada i kanalen och jag hamnar lite på efterkälken när jag prioriterar att köpa glass. På vägen till dom andra blir jag erbjuden att köpa hasch av en glad man.

När dom andra går tillbaka till campingen tar jag en sväng på stan, hamnar på en frukt- och grönsaksmarknad innan jag också promenerar tillbaka. Solen steker på riktigt ordentligt, och med några hundra meter kvar till campingen stöter jag på två andra från bussen så där blir det ännu ett ölstopp.

Mannen som äger baren ser förvånad och överlycklig ut över att äntligen få kunder, pratar med häftiga rörelser och plötsligt har jag fått en gurka som han plockat från sin trädgård. Mycket märkligt.

Kvällsmaten blir vid ett hotell några hundra meter bort, och denna går i bildningens tecken. Vi får lära oss flera spännande norska ord (som faktiskt är sant);

Grodyngel = Rumpetroll
Freestyle = Lommedisko

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *