Kigali: Matlag, folkmord och ett frieri

På denna resan ingår jag i matlag nr 1, vilket då betyder att var fjärde dag är man med och fixar frukost och eventuellt lunch och middag om man äter dessa på bussen.

Efter en första natt där jag sovit förvånansvärt bra (antagligen av ren utmattning efter att inte sovit alls natten innan) är det således min tur att gå upp en halvtimme före de andra för att förbereda frukosten. Detta är i sig absolut inget betungande jobb. Ägg ska kokas, lite grönsaker ska hackas och allt ska prydligt ställas fram. Efteråt ingår naturligtvis att diska.

Idag är antagligen resans tyngsta dag. Vi ska besöka 4 platser med anknytning till folkmordet; Folkmordsmuseet, Hotell Rwanda från den kända filmen med samma namn, platsen där 10 belgiska FN-soldater mördades och en kyrka med tillhörande massgravar där över 5000 personer slaktade.

Det finns egentligen inte mycket mer att säga om dessa ställen, mer än att de är väl värda att besöka. Människan kan (uppenbarligen) vara helt otroligt grym. Gång på gång på gång…

Tillbaka vid bussen är det dags att göra kvällsmat, men tyvärr har det blivit något fel på bussens kylskåp så köttfärsen har blivit oätlig. Matansvariga Angelika improviserar och vårt matlag lagar en jättegod pastasås. Lite tur ändå att vi åt så mycket buffé på lunchen att vi fortfarande inte var jättehungriga.

Vi grejar och donar, dricker gott och har det trevligt när Andreas plötsligt bestämmer sig för att fria till sin flickvän Elin. Det blev ett självklart ”JA”, folkets jubel och festen fortsatte!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *