En natt i Döbla

  • Skogsmulle
  • Lägerelden
  • Nyvakna barn!
  • Lägerelden!
  • Mitt nya tält- Hilleberg Enan
  • 3 glada äventyrare!
3 glada äventyrare!

3 glada äventyrare!

När jag sitter i bilen på väg hem från dagens vandring ringer Padde och tycker att grillning och tältning är den bästa idén idag. Själv är jag ganska trött och egentligen bara vansinnigt sugen på glass. Kanske inte så ovanligt.

Lika bra att passa på att ge sig ut när man väl får sällskap och vi är ju trotts allt lediga i morgon. Några sms senare är även Daniel redo för lite äventyr. Det råkar ju dessutom ett nytt tält som behöver testas.

Jag gör en snabbpackning och tar med det absolut mest nödvändiga, tält, liggunderlag, sovsäck, långbyxor, en varm tröja, lite vatten och tandborsten. Padde följer mitt exempel med skillnaden att han sover med täcke och kudde direkt på marken. Daniel kommer klädd i shorts och T-shirt bärandes på en sovsäck. Jag får tydliga flashbacks från tågluffen 2010 med dessa herrar.

Innan vi hunnit slå läger och få igång elden ger sig knotten till känna, och stundtals är det ganska jobbigt, men så snart det brinner och kvällen blir senare och senare ger dom till slut upp.
Vi grillar halalslaktad kycklingkorv och marshmallows (som för övrigt även dom är halal) och som jag brukar säga, livet hade kunnat vara betydligt sämre.

Nyvakna barn!

Nyvakna barn!

Trotts att jag varit här i Döbla flera gånger tidigare blir det första gången som jag övernattar. Det hörs länge märkliga ljud från granntältet, men det dröjer inte länge innan jag somnar.

På morgonen är jag föga förvånande först ut ur tältet. Där möts jag ganska snart av knottinvasionen från helvetet, och det är nästan olidligt att vara där. Mina medresenärer vaknar strax och lägret bryts upp på rekord tid. En titt i spegeln påminner om någon slags hemsk spetälska. Jäklar vad vi blev bitna.

Daniel muttrar om hur illa han sov, och jag konstaterar att jag sover minst lika bra som jag gör hemma.

Tältet då? Ett Hilleberg Enan. Helt fantastiskt 3-säsongs enmanstält. Mer om det i ett senare inägg.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *