Knäred Gröna leden, 10 km

Att hitta adressen till Knäreds Fritidscenter som alla sidor refererar till via Google Maps visade sig vara lättare sagt än gjort. Nu är Knäred som tur är ett litet samhälle med bara strax över 1200 invånare, så väl på plats där är det bara till att följa skyltar. Kommer man långväga och vill ställa in sin GPS ska man till Flammabadet i Knäred. Här finns ett flertal vandringsleder som sköts om av Knäreds IK, och dagen till ära väljer jag att följa grön markering som enligt uppgift skall vara 8 km, men som visar sig vara strax över 10 km. Men vad gör väl det.

Informationstavla över vandringsleder i Knäred

Eventuellt kan detta vara årets varmaste dag och termometern visar strax under 30 grader när jag kör de dryga 2 milen från Laholm till Knäred. Mycket märkligt att jag inte har gått här tidigare.

Jag älgar iväg och förvånas tidigt över hur väl uppmärkt leden är. Dock skall jag här och nu ge lite konstruktiv feedback till alla som märker upp leder. Grön är ingen jättebra färg så snart man inte målar på lyktstolpar (dvs 95% av sträckan). Hursomhelst gick det bra, men på enstaka ställen gäller det att hålla ögonen öppna.

Ganska snart passerar man Knäreds vackra Kyrka, och sedan dröjer det inte länge innan man kommer in i skogen. Efter en liten nerförsbacke svänger man och går på en fin gammal bro över Lagan och sedan är det bara att tuta på.

Leden är fantastiskt vacker och lättvandrad, även om jag kanske ska påpeka att det idag är mycket torrt i markerna. Vissa partier går på smala stigar med gräs, så tips är rejäla skor om det kan tänkas vara blött. Jag går i gympaskor och en sådan här dag fungerar det utmärkt.

Ungefär halvvägs passerar jag ett kalhygge med hallonbuskar på båda sidorna av den lilla vägen och passar på att plocka händerna fulla.

När jag nästan är tillbaka vid Flammabadet och kommer ur skogen steker solen på rejält, och det passar alldeles utmärkt med en glasspaus i kiosken innan det är dags att åka hem efter ganska precis 2 timmar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *