Hallandsleden Gällarpesjön – Åkulla, 18 km

Strax utanför världsmetropolen Nösslinge ligger den lilla sjön Gällarpesjön där dagens etapp startar. Senast jag var här gick jag med dyngsura fötter och blev hämtad av min mor. Idag är vädret dessto bättre, och vi har stämt träff i Åkulla.

Efter några hundra meter på den ganska vältrafikerade landsvägen viker leden av ut i skogen, upp för en lååååång backe som får igång pulsen rejält. Snart är jag inne på en grusväg och det är riktigt behagligt att gå. Efter ännu en liten stund kommer jag fram till ändhållsplats och vägen tar slut. Det finns inte någon markering så långt ögat kan se. Jag irrar runt en stund innan jag förstår att jag måste missat svänga av någonstans. Bara till att gå tillbaka.

Efter några hundra meter hittar jag en ledmarkering igen, och någonstans här går det mesta fel. Jag letar och letar och går fram och tillbaka, när jag möter en cyklist som kämpar för livet upp för den långa backen. Vi diskuterar lite och jag beklagar mig över att jag inte har full koll på vart jag ska ta vägen, men enligt kartan skall man på något vis följa sjön, varpå jag ger mig av ut i omärkt terräng och cyklisten kör vidare ”för att titta”.

Jag blöter ner mig, ramlar och irrar, och tillslut ser jag de där välkända markeringarna igen och jag är på banan. Alltså där jag varit från början. Lagom sur och irriterad tänker jag mig att jag får ge det en chans till, och som av en händelse, på en nästan osynlig stig och kanske 100 meter in i skogen sitter det en markering. Går och funderar ett tag och undrar hur det gick med cyklisten.

Om han mot förmodan hittade rätt borde han ha stora problem att ta sig fram, det är ordentligt blött i markerna och jag är glad att jag tog mina kängor dagen till ära.

Tanken är att mor ska hämta mig, och att vi på hemvägen skall köra inom Ullared och shoppa, så nu börjar jag känna mig lite stressad efter att ha förlorat massor med tid helt i onödan. Jag älgar på, och sträckan är faktiskt ganska vacker. Jag har ju varit i området runt Åkulla flera gånger, både på Hallandsleden och andra leder som går där, så jag börjar nästan känna mig lite hemma.

Strax före Åkulla dyker hägringen upp, någon som har satt ut en ”kiosk” med möjlighet att köpa dricka och en godisbit med swish-betalning. Underbart.

Tiden går oerhört snabbt och när jag till slut kommer fram till mitt mål är det gasen i botten till det där varuhuset. På plats 45 minuter innan det stänger är det mer än lagom om ni frågar mig…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *