Baños, Ecuador: ”Kaker laken salat”, karneval och takspektakel

Idag styr vi kosan mot Baños, där vi ska stanna några nätter. Det blir en lång dag på bussen, och också första gången för ”busslunchen”. Matlaget serverar en mycket god pastasallad.

På vår resa söderut åker vi genom ett magiskt bergslandskap som är fantastiskt grönt. Vi spelar ”Kakerlaken Salat”, som är lika knasigt som det låter. Om man inte har känt sig som en idiot tidigare (ni behöver inte kommentera) kommer man garanterat göra det nu. Googla så får ni se.

Framme i Baños, efter en hel del parkeringsbekymmer, kommer bussen äntligen på plats. Jag och några kamrater marscherar cirka 15 minuter ner till city och hamnar mitt i en karneval med massor av folk längs vägen.

Efter att snabbt ha spanat in stadens kyrka, hamnar vi på en venezuelansk restaurang som någon blivit tipsad om. Och vi blir absolut inte besvikna. Jag äter – för alla som är intresserade av vad jag äter – Arepa, ett majsbröd fyllt med kyckling och ost.

Ikväll är det dags för taklaget att göra debut. Av 13 resenärer på bussen är vi bara 3 som har åkt tidigare, så när det väl är dags att klättra upp på taket utspelar sig ett lustigt spektakel. Det där med myggnät visar sig vara oerhört avancerat att sätta upp. Vi andra, vi som vet, har redan förberett med kabinhakar och är klara på under 30 sekunder och kan sedan njuta av showen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *