Nepal och Mount Everest base camp 2016

Mount Everest

Mount Everest! (Bild lånad från resebyrån)

-”Ungefär 75-80% av våra resenärer tar sig fram till slutmålet”, säger mannen på andra sidan telefonen med allvarlig röst. ”Men var lugn. Det är inte särskilt vanligt att folk behöver evakueras med helikopter. Typ sådär 1 av 100” fortsätter han. ”Dom flesta drabbas bara av huvudvärk, illamående och man känner sig utmattad, man måste vara beredd att verkligen kämpa”. Jag lyssnar med stora öron. ”På dagarna kan det bli upp emot 20 grader, men på nätterna så kallt som -15, sovställena är nämligen inte uppvärmda”.

Fantastiskt tänker jag och bokar. Bara sådär.

Info kväll om resan

Informationskväll om resan

I mars nästa år börjar nästa stora äventyr, en vandringsresa med målet att ta sig till Mount Everest Base Camp som ligger på 5400 meters höjd. Ska man vara nogräknad kommer vi förhoppningsvis att ta oss ännu högre upp, till 5545 meters höjd på en topp som heter Kala Phatar innan vi ger oss av neråt igen.

Nej kära vänner, jag kommer inte att klättra. Jag må vara tokig och ha någon slags hjärnskada, men där går ändå gränsen. För tillfället i alla fall. Detta är enbart vandring, och det kommer till och med vara så att vi har med oss Sherpas som hjälper oss med en del av packningen. För att far och mor inte ska oroa sig allt för mycket kan jag också meddela att vi kommer vara en grupp på ca 12 personer och guide som utför detta.

Mer info kommer, var så säkra.

Äventyret kan börja!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *