Bayeux, Frankrike

Soldat Axelsson hälsar!

Soldat Axelsson hälsar!

Eftermiddagen idag tillbringades med guidad tur (vi 3 + guiden) ute vid stränderna där D-dagen ägde rum. Först Golden beach där vi besökte ett muséum och sedan vidare till en amerikansk militärkyrkogård. Detta betyder att vi faktiskt har varit på amerikanskt territorium!

Kyrkogården var fyllda med tusentals kors i helt perfekta rader, alla vända mot stranden. Vi åkte vidare mot Omaha beach, stranden där de allierade mötte störst och hårdast motstånd. Sista stoppet blev på Pointe du Hoc.

Eftermiddagen var med andra ord mycket lyckad. Hungriga och trötta stack vi ut för att hitta något att äta, och är man i Frankrike måste man givetvis äta… Sniglar! Jag lyckades till och med få mina reskamrater att smaka denna delikatess!

Kvällen tillbringades på en skum liten krog på någon bakgata. Internetabstinensen hos vissa av oss (dock inte jag eller Padde) var nu så hög att stackarn skakade. Turligt nog fanns dator där och kontakten med omvärlden kunde upprättas!

Samtidigt såg vi matchen mellan Frankrike och Mexiko i VM.

Nu är vi tillbaka på vårt hostel, och Padde och Daniel ligger och berättar improviserade sagor. Yaw Preko, bananskal och brummande Albert är inblandade. Tydligen har jag flytt landet och befinner mig i Paraguay. Mitt fadderbarn är visst också inblandat. En regnig novemberdag i augusti (!?!).

Mamma, jag är rädd!!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *