Paraty: Pungskav, eventuellt livets bästa bad och taxibekymmer

Vad vi än gör på denna resan så blir det maxat till den grad att man tror att det absolut inte kan bli bättre. Och vi roar oss med att påpeka det varje gång. Detta är ännu en sådan dag. Vi har nästan alla gått ihop för att hyra en privat båt som ska ta oss runt bland öarna utanför Paraty för att bada.

En guide hämtar upp oss tidig förmiddag och vi ska tydligen promenera till båten. Dock brast informationen här en aning, för vi går i nästan 40 minuter, och dom flesta inklusive jag i sandaler som är direkt olämpliga för långpromenad. Någon, absolut inte jag, som redan bytt om till badkläder och därmed går utan kalsonger skall komma att klaga på extremt pungskav. Livet ska inte alltid vara lätt tänker jag.

Promenaden går förbi flertalet båtar av varierande kvalitet, och alltid när vi tror att vi börjar närma oss får vi höra att vi strax är framme. ”Keep going, keep going” och det är precis vad vi gör.

När vi äntligen stiger ombord på båten blir vi glatt överraskade. Båten har en bar och vi blir bjudna på färsk frukt. Den har ett soltak (som vi förvisso inte utnyttjar för att det är just soligt) och bra med sittplatser.

Båten stannar och guiden informerar glatt om att det är första bad stoppet, och det dröjer inte länge innan alla har hoppat i.

Jag kan villigt erkänna att jag är lite av en badkruka, men här är vattnet helt säkert en bit över 30 grader varmt så det är njutning delux. Vi åker vidare en kort bit, hinner med lite fler drinkar, badar igen och går iland på en ö för att äta lunch.

När vi gör vårt sista badstopp på eftermiddagen öppnar sig himmelen och regnet vräker ner. Nu gör ju det absolut ingenting, snarare tvärtom faktiskt. Men det blir inte så mycket svalare.

När vi är tillbaka och går i land gör jag och några andra ett kort glasstopp innan det är dags att ta taxin tillbaka. Det som gör oss förvånade är att det verkar vara lättare sagt än gjort. Här kan man tydligen inte bara gå ut på gatan och vinka som fungerar överallt annars, utan vi blir informerade om att promenera flera kvarter till ett torg där dom står och väntar.

Jag och några till vägrar, men en grupp går. Jag går in på en restaurang och charmar en dam där, och tillslut lyckas hon hjälpa oss att få beställa.

Vi blir kompisar med chauffören och får hans kontaktuppgifter, och det ska visa sig vara mycket smart med tanke på taxisituationen här. Jag, HD och Andreas åker in lite senare på kvällen med samma kille för att äta middag. Andreas har blivit tipsad om en thai-brasiliansk restaurang som ska vara bra, så vi går dit. Nu är det plötsligt fullt med folk och försäljare överallt på stand, till skillnad mot för några timmar sedan när vi var där. Otroligt mycket turister.

Jag äter en supergod räkgryta som serveras i ett ananasskal.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *