Båt och buss till Montevideo: Inställd sovmorgon, oväntad karneval och rumsbyte

Lite för sent igår kväll insåg jag att jag inte kunde ta förmiddagsbåten som jag tänkt, utan var tvungen att boja antingen tidigt (avgång 08:30) eller sen eftermiddag/kväll. Så det fick bli morgonen. Eftersom man ska gå igenom massa passkontroller måste man vara incheckad senast klockan 7, varpå jag stegar in i centralen nästan först av alla strax efter 6. På tok för tidigt skulle det visa sig.

Det går smidigt att checka in och så snart vi kommit i land slussas vi ut till supermoderna bussar. Några timmar senare är vi äntligen framme i Montevideo, Uruguay, land nummer 43.

Jag har någon timme att döda innan jag kan checka in på hotellet, så jag passar på att äta, tar en tur i ett köpcentrum och sedan en långpromenad. Hotell Europa ligger mycket centralt med bara några minuters gångväg till en av stadens centrala huvudgator som leder rakt in i gamla staden.

När jag efter att ha checkat in tar en promenad på stan förstår jag snart att något är på gång. Längst med huvudgatan, som är avstängd har man satt stolar och byggt läktare. Snart får jag reda på att det vankas karneval, och det passar perfekt i tid tills jag hunnit äta.

Uruguay är det överlägset dyraste landet på resan, priserna för utemat är som hemma eller möjligtvis lite dyrare. Chivito, en smörgås med biff, mozzarella och skinka, är landets nationalrätt och precis vad jag testar så här första kvällen. Passar perfekt om man inte är superhungrig.

Ute på gatorna börjar det fyllas på med folk, och det dröjer inte länge innan sambabatteristerna drar igång festen! Det är kanske inte lik häftigt som i Rio, men bra nära. Jag står på första parkett och njuter! Det känns som att hela stan deltar, antingen i tåget eller som jublande publik.

Kvällen blir lite senare men oerhört mycket trevligare än vad jag planerat. Väl tillbaka på hotellet märker jag att varje gång hissen, som är precis utanför min dörr, åker upp eller ner skakar och dånar hela rummet. Så kan vi såklart inte ha det utan jag stegar ner till receptionen redo för strid. Utan några som helst bekymmer får jag ett annat rum och en trevlig dam som följer med upp och hjälper till med bytet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *