Paracas: Kinesisk lyx, pool och bakgator

Bussen fortsätter söderut, idag med slutdestination Paracas. Efter någon timme kommer vi fram till ett stort köpcentrum till synes mitt i ingenstans. Här ligger flera restauranger och affärer och allt andas lyx. Lunchen är den överlägset dyraste hittills, och trots att vi letar hamnar vi på runt 150 kronor. Men absolut, det var väldigt gott.

Vi går in i en stormarknad, tänk Ica Maxi fast lite större (och man kan köpa sprit!). Här finns det mesta man kan tänka sig, men det är otroligt dyrt. I mångt och mycket dyrare än hemma i Sverige.

Behöver jag nämna att kineserna ligger bakom detta fenomen?

Det är inte så lång resa, och snart är vi framme i Paracas, ett ganska mysigt ställe. Här finns pool där vi hänger på eftermiddagen, och på kvällen tar jag och herrarna en kort promenad till en restaurang som ligger precis nere vid havet.

Strax efter klockan 20 är vi mätta och belåtna, men inser att det till och med för oss är lite tidigt att gå och sova. Vi tar en promenad och dom lurar ut mig i mörka bakkvarter (jag är livrädd) och innan vi går tillbaka till bussen går vi ett kort drickastopp!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.