Paracas, Peru: Kinesisk lyx, pool och bakgator

Bussen fortsätter söderut, idag med slutdestination Paracas. Efter någon timme kommer vi fram till ett stort köpcentrum, till synes mitt i ingenstans. Här finns flera restauranger och affärer, och allt andas lyx. Lunchen blir den överlägset dyraste hittills, och trots att vi letar hamnar vi på runt 150 kronor. Men absolut, det var väldigt gott.

Vi går in i en stormarknad, tänk Ica Maxi men lite större (och man kan köpa sprit!). Här finns det mesta man kan tänka sig, men det är otroligt dyrt, i mångt och mycket dyrare än hemma i Sverige.

Behöver jag nämna att kineserna ligger bakom detta fenomen?

Resan är inte så lång, och snart är vi framme i Paracas, ett ganska mysigt ställe. Här finns en pool där vi hänger på eftermiddagen, och på kvällen tar jag och herrarna en kort promenad till en restaurang som ligger precis nere vid havet.

Strax efter klockan 20 är vi mätta och belåtna, men inser att det till och med för oss är lite tidigt att gå och lägga oss. Vi tar en promenad, och de lurar ut mig i de mörka bakkvarteren (jag är livrädd), och innan vi går tillbaka till bussen tar vi ett kort drickastopp!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *