La Paz, Bolivia: Långpromenad, Brownie, billig glass och lamadjursstek

Nyårsdagen tar vi sovmorgon och äter inte frukost förrän klockan 9. De som är uppe vid den här tiden ser nästan oförskämt fräscha ut. Lägg till protokollet att ”de yngre” i gruppen lyser med sin frånvaro och därmed har okänd status.

Herrgänget (låter bättre än gubbgänget, och dessutom är chaufför-Pär med idag, vågar inte skriva annat) promenerar till närmsta linbana med slutdestination La Paz lite finare område. En promenad där blir en lagom utflykt idag. Vi hamnar i en park och stöter på en amerikan och hans hund Brownie. Han har bott i staden i 35 år och ger oss lite tips, både bra och dåliga. Vi tar åt oss av vad han säger och hoppar in i en taxi som för oss ännu längre bort, men till ännu ”finare” kvarter.

Vi blir återigen varnade för både falska poliser och ficktjuvar, rånare och korrupta poliser och domare.

Det närmar sig lunch och när alternativet ”svensk kebabpizza” inte finns på någon meny så får vi prioritera. Lotten faller på samma kedja som serverade oss friterad kyckling häromdagen.

Gruppen bestämmer att vi ska promenera tillbaka till hotellet, uppskattningsvis 3 kilometer och kanske en timme. Om man går rätt håll från början. Jag vill inte påstå att chaufför-Pär leder oss helt fel när vi först går upp för en lång backe, och sedan ner för en lika lång, för att sedan nästan vara tillbaka där vi började. Men det kan vara så.

Hela La Paz ligger i en dal med backar precis överallt. Vi gör ett glasstopp och slår nytt prisrekord: 1 boliviano, motsvarande 1,50 svenska kronor. Precis den svalkan vi behöver, för i solen är det varmt. Särskilt i uppförsbackarna.

Efter ett bra tag kommer vi fram till ett torg där presidentpalatset ligger, och därifrån är det inte långt kvar till hotellet. Men först hinner vi med ett obligatoriskt juicestopp.

Lite vila på hotellet, en liten promenad till häxmarknaden igen för skojs skull, och sedan är det dags för middag. Nu är vi vårt klassiska gubbgäng igen, kompletterade med David och Jennifer. Vi hittar ett mysigt ställe där det serveras lamadjursstek, väldigt gott faktiskt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *