Iguazú, Brasilien: Kall dusch, Vattenfallsbad och en trubadur

En god natts sömn gör gott för själen, som de säger. Och det stämmer verkligen. Det är ett vinnande koncept att betala lite extra för ett rum med AC och en egen någorlunda fräsch toalett med dusch. En dusch som förvisso saknar varmvatten, men med tanke på värmen här, och det faktum att vattnet inte är iskallt, blir det överkomligt.

Man åker till Iguazú främst för vattenfallen, så vad passar bättre än att ge sig ut på en liten vandringstur och bada i några av dem? Särskilt med tanke på värmen.

Klockan 08:00 står vi uppställda och redo. Brasilien verkar vara landet som sätter säkerheten först, åtminstone här, för vi blir utrustade med både hjälm och flytväst innan vi trängs in i små minibussar och åker en kort sträcka.

Jag har fått låna ett par tofflor av modell Foppa från guiderna eftersom mina skor garanterat skulle bli blöta. Detta gör knappast att jag halkar runt mindre.

Vi vandrar en kort stund, stannar vid ett lite mindre vattenfall och går ut och badar. Några hoppar in från en klippa 5 meter upp, några, inklusive jag, är lite mer försiktiga.

Det blir stopp och bad i totalt 5 olika vattenfall. Bitvis är vandringen lite mer avancerad, då stigen är dålig och stenig, och lutar mycket neråt. Tofflor är alltså inte det optimala att ha på fötterna. Efter 4 timmar är vi tillbaka vid minibussarna, nöjda, glada och hungriga.

Efter att ha snabbt duschat av oss och bytt kläder, tar vi taxi in till city. Vi stöter nästan direkt på en restaurang som serverar lokal mat i form av buffé. Vi har nu släppt alla spärrar vad gäller livsmedelssäkerhet, hoppas på det bästa men kan rapportera att det var riktigt gott!

Efter en välförtjänt eftermiddagsvila på rummet är det dags för resans andra pinkfest! Rosa bussarna bjuder på en fördrink och grillbuffé. Man måste tydligen dricka Caipirinha, en typisk brasiliansk drink, när man är här. Otroligt gott.

När maten är uppäten råkar jag få tag på en gitarr, och sedan är festen igång. Otroligt trevligt och lyckat, och alla som satt runt mig och sjöng verkade ha det riktigt bra. Så sa de i alla fall, och det lät så!

Värmen avtar knappast på kvällen. När det är dags att lägga sig är tröjan så blöt av svett att man skulle kunna vrida ur den. Då är det skönt med en dusch utan varmvatten.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *