El puyo, Ecuador: Regnskogstur i Amazonas, broras, iskall dusch och den bästa lunchen hittills

Före lunch besöker vi en djurpark som tar hand om och räddar vilda djur, exempelvis från smuggling. De har ett stort antal djur, inklusive jaguarer, lejon (hur hamnade det där?), pumor, olika sorters apor, fåglar, reptiler och stora råttor.

Till lunch serveras resans hittills överlägset bästa mat; tilapia, en hel fisk som ångkokas i bananblad.

Mätta och belåtna är det äntligen dags att ge oss ut i djungeln. Vi tar på oss gummistövlar och sprejar in oss med myggmedel, vandrar till ett fantastiskt vattenfall där vi tar ett välförtjänt bad. Vår guide är mycket duktig och entusiastisk och berättar glatt om växtligheten och smådjur som vi passerar.

Nästa punkt i schemat är en liten tur på Rio Puyo, en biflod till Amazonfloden. Stundtals forsar det på ganska rejält, och då är vi glada att vår kapten startar motorn och ”fuskar”. Det blir en spännande men ganska behaglig tur där vi ser massor av fåglar och ett fantastiskt landskap.

Strax innan vi kommer fram till stället där vi ska sova stannar vi vid ett utsiktsställe där vi vandrar upp för en bergssluttning. Några i gruppen går lite i förväg och plötsligt hörs ett brak då bron de går på rasar samman. Som tur var skadades ingen.

Övernattningen blir i hyddor nere vid floden Rio Puyo. Genomdränkta av svett efter regnskogsturen ser vi fram emot dusch, som i detta fallet visade sig bli i beckmörker och med iskallt vatten. På äkta ecuadorianskt vis. Måste man så måste man. Stället ligger jättemysigt och det enda som hörs är djuren i skogen.

Kvällen avslutas med gemensam middag, och vi blir bjudna på canelazo, en blandning av juice och sprit gjort på sockerrör. Enligt mig inte alls speciellt gott, enligt de flesta andra smakar det toppen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *