El puyo: Regnskogstur i Amazonas, broras, iskall dusch och den bästa lunchen hittills

Höjdpunkterna på resan radas upp, och idag är det dags att åka ut i regnskogen och sova där. Majoriteten av gruppen följer med och vi gör några stopp på vägen, bland annat för att åka linbana över en flod, och naturligtvis även ett kaffestopp. Vi är ju ändå svenskar.

Före lunch stannar vi vid en djurpark som tar hand om och räddar vilda djur, exempelvis från smuggling. Dom har massor av djur, bland annat jaguar, lejon (hur hade den hamnat där??), puma, olika apor, fåglar, reptiler och stora råttor.

Till lunch serveras resans hittills överlägset bästa mat; Tilapia, en hel fisk som ångkokas i bananlöv.

Mätta och belåtna är det äntligen dags att ge oss ut i djungeln. Vi tar på oss gummistövlar och sprejar in oss med myggmedel och vandrar till ett fantastiskt vattenfall där vi tar ett välförtjänt bad. Vår guide är mycket duktig och entusiastisk och berättar glatt om växtligheten och smådjur som vi passerar.

Nästa punkt i vårt späckade schema är en liten tur på Rio Puyo, en biflod till Amazonfloden. Stundtals forsar det på ganska rejält och då är vi glada att vår kapten startar motorn och ”fuskar”. Det blir en spännande men ganska behaglig tur där vi ser massor med fåglar och ett fantastiskt landskap.

Strax innan vi kommer fram till stället där vi ska sova stannar vi vid ett utsiktsställe där vi vandrar upp för en bergssluttning. Några i gruppen går lite i förväg och plötsligt hörs ett brak då bron dom går på rasar samman. Som tur var skadades ingen.

Övernattning blir i hyddor nere vid floden Rio Puyo. Genomdränkta av svett efter regnskogsturen ser vi fram emot dusch, i detta fallet i beckmörker och iskallt vatten. På äkta Ecuadorianskt vid. Måste man så måste man. Stället ligger jättemysigt och det enda somhörs är djuren i skogen.

Kvällen av slutas med gemensam middag, och vi blir bjudna på kanelaso, en blandning av juice och sprit gjort på sockerrör. Enligt mig inte alls speciellt gott, enligt dom flesta andra smakar det toppen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.