Baños: Pojkar i badmössa, godistillverkning och en odrickbar öl

Baños är framför allt känt för sina varma källor, så idag stod det på schemat att testa på förmiddagen. Det är en varm och solig dag när jag och Hans-Daniel promenerar ner mot city där några av baden finns.

Inne på badet måste vi först införskaffa varsin badmössa, man kan köpa en egen för 1$ eller hyra för 0,5$. Det finns flera pooler att välja mellan, från direkt iskallt till mer eller mindre kokande. Det finns även en pool med vågor, möjlighet att få billig massage och ångbastu. Vattnet är tydligen helande och vi känner oss som nya människor när vi är klara.

Lunchen äter vi på en lokal restaurang på en bakgata, 3 rätter inklusive stor 0,6 liters öl för 4$, inklusive dricks.

Resten av eftermiddagen blir lugn, vi är ganska trötta. Jag och en kamrat tar en promenad från hotellet där bussen står och mot utkanten av staden. Vid en liten affär står en kvinna och tillverkar godis som påminner om när man gör polkagrisar. Receptet är enkelt: sockerrör, jordnötter och mandarin. Väldigt sött men gott!

Till kvällsmaten hamnar en del av gänget på ett ställe som heter Beer Garden där jag tipsas om en öl som är fullständigt odrickbar, möjligen värsta jag druckit någonsin.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.