Buss till La Paz: Bussflotte, galet lamadjur och San Pedro-fängelset

Det är dags att åka vår älskade buss igen, dock blir det bara några timmar idag. Slutdestinationen är La Paz, vilket vi nu har lärt oss alltså inte är huvudstaden i Bolivia. Trötta att både presidentpalats och parlament ligger här.

Det mest spännande under dagens tur är när bussen. Tömd på resenärer, tvingas köra ombord på en mini flotte, knappt större än storleken på bussen. Vi andra tar persombåt över sundet.

När vi står och väntar på att bussen ska segla klart så kommer plötsligt ett lamadjur i full galopp. Eller kanske snarare hoppande, ser lite lustigt ut. Vi förstår ganska snabbt att den är är lite irriterad och jagar en hund, och snart lyckas ägaren styra upp situationen.

En stund senare stannar vi och fixar busslunch, och snart rullar vi in i myllret i storstaden. Det är nog inte helt lätt att ratta en stor buss här. Plötsligt är vägen avstängd varpå vi tvingas göra en U-sväng. Lite senare föreslår GPS:en att vi ska svänga in på en gata med en otroligt stark lutning. Återigen tvingas vi vända.

Efter en del krångel stannar bussen, och vi ska bli upphämtade av en mindre buss som ska ta oss till hotellet. Den korta turen tar oväntat lång tid, trafiken rör sig knappt.

Äntligen är vi framme och välkomnas av en svensk, Elin. Hon och hennes man äger hotellet och ett café som ligger vägg i vägg. Otroligt smidigt att träffa och prata med en svensk ”local” och vi får massor av bra tips , både vad gäller platser att besöka och om säkerheten.

Gubbgänget tar en promenad på 1,5 timmar och vi passerar bland annat det ökända fängelset San Pedro. Vi äter middag, och tillbaka på Elins café äter vi en gigantisk och magisk dessert.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.