Otavalo: Marknad, fågelshow, livsfarligt äventyr och välkomstmiddag

Nu börjar det ordna upp sig med både mage och jetlag, och förrutom att jag vaknade pigg klockan två, och att min rumskompis snarkade så att hela rummet skakade så sov jag relativt bra.

Dagen börjar på den välkända marknaden Placa de Poncho några kvarters promenad bort där det säljs framförallt produkter av alpackaull som produceras i närheten. Vi var här och rekognoserade lite igår, så det gör det betydligt enklare när det ska diskuteras priser. Jag köper en fantastisk halsduk som säkerligen kommer komma väl till hands senare. En äldre mycket pratglad försäljare tar plötsligt fram ett fotoalbum som ser ut att vara från tidigt 70-tal och berättar att han varit med och grundat marknaden. Fantastiskt kul att lyssna på hans yrkesstolthet. Tur att det finns några i gruppen som pratar spanska, för här kommer man inte jättelångt på engelska…

Jag och några kamrater tar taxin upp för en slingrig och mycket dålig väg till en kondorpark där dom tar hand om skadade rovfåglar i allmänhet och kondorer i synnerhet. I Ecuador finns bara cirka 150 individer kvar. Det blir även en uppvisning med ett antal olika fågelarter som är riktigt trevlig!

Ett annat ”måste” när man turistar i Otavalo är ett vackert vattenfall, och diskussionen hur man tar sig dit delar upp gruppen. Jag följer med vår reseledare Karro och min rumskompis Peder på en äventyrlig knappt synlig stig med orimligt hög lutning ner för bergssluttningen. Här är man extremt tacksam för att marken är torr, annars hade vi haft ännu större problem.

Tillslut kommer vi fram. Som dom äkta turisterna vi är tar vi plikttrogna foton framför fallet innan vi ganska så snabbt rör oss vidare och hittar till sist en taxi som tar oss tillbaka till staden.

Seneftermiddag blir lugn, och i ärlighetens namn känner man sig ganska sliten så vi tar en liten siesta på hotellet.

På kvällen bjuder Rosa Bussarna på 3-rätters välkomstmiddag med bubbel. Oerhört troligt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.