Otavalo, Ecuador: Marknad, fågelshow, livsfarligt äventyr och välkomstmiddag

Nu börjar det ordna upp sig med både mage och jetlag, och förutom att jag vaknade pigg klockan två, och att min rumskompis snarkade så att hela rummet skakade, sov jag relativt bra.

Dagen börjar på den välkända marknaden Plaza de Poncho, bara några kvarter bort, där det säljs framför allt produkter av alpackaull som produceras i närheten. Vi var här och rekognoserade lite igår, så det gör det betydligt enklare att diskutera priser idag. Jag köper en fantastisk halsduk som säkerligen kommer att komma väl till hands senare. En äldre, mycket pratglad försäljare tar plötsligt fram ett fotoalbum som ser ut att vara från tidigt 70-tal och berättar att han varit med och grundat marknaden. Det är fantastiskt kul att lyssna på hans yrkesstolthet. Tur att det finns några i gruppen som pratar spanska, för här kommer man inte långt på engelska.

Jag och några kamrater tar en taxi upp för en slingrig och mycket dålig väg till en kondorpark där de tar hand om skadade rovfåglar i allmänhet och kondorer i synnerhet. I Ecuador finns bara cirka 150 individer kvar. Det blir även en uppvisning med ett antal olika fågelarter som är riktigt trevlig!

Ett annat ”måste” när man turistar i Otavalo är ett besök vid ett vackert vattenfall, och diskussionen om hur man tar sig dit delar upp gruppen. Jag följer med vår reseledare Carro och min rumskompis Peder på en äventyrlig, knappt synlig stig med orimligt hög lutning ner för bergssluttningen. Här är man extremt tacksam för att marken är torr, annars hade vi haft ännu större problem.

Till slut kommer vi fram. Som de äkta turister vi är, tar vi plikttrogna foton framför fallet innan vi ganska så snabbt rör oss vidare och till sist hittar en taxi som tar oss tillbaka till staden.

Seneftermiddagen blir lugn, och i ärlighetens namn känner man sig ganska sliten, så det får bli lite siesta på hotellet.

På kvällen bjuder Rosa Bussarna på en 3-rätters välkomstmiddag med bubbel. Oerhört trevligt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *