Fårsafari

Spanaren på kullen!

Spanaren på kullen!

Strax efter klockan halv 6 vaknar jag av att en fullständigt galen fågel skriker ut sin morgonserenad. Det var länge sedan som jag sov så illa som i natt, vet inte hur många gånger jag har vaknat. Det är sannerligen inte lätt att dela tält med en stenkross.

Känner ganska fort att det vore skönt att gå ut och göra sina behov, men samtidigt är sovsäcken galet skön, och alla som någon gång tältat vet hur jobbigt det är att ta sig upp. Efter att ha legat och laddat i en knapp timme tar jag till sist mod till mig, klär mig och går upp.

Spegelblank sjö!

Kommer ut till en fantastisk dag till skillnad från igår. Strålande solsken och sjön ligger absolut stilla och spegelblank. Nu när jag ändå är uppe kan jag ju lika gärna ta en skön morgonpromenad runt ön tänker jag. Resten av ungdomarna lär ju snarka några timmar till.

Jag bestämmer mig för att gå och se vart fåren på ön håller hus. Ön är uppskattningsvis 250 meter lång och knappt 100 meter bred, och när jag närmar mig andra änden av ön hör jag bräkande på håll. Jag tar mig upp på en hög kulle, sätter mig på hur och där kommer dom plötsligt. Först tittar dom på mig lite skeptiskt, sedan får jag närkontakt med en nyfiken hona med sina två lamm.

Får får får...

Får får får…

Resten av flocken håller sig på avstånd, och jag följer dom mot vårt läger och tänker att kanske någon av mina trötta kamrater kan tänkas vakna och tycka det vore trevligt med lite djuriskt besök. Några av fåren rundar tälten innan de vänder om och går tillbaka till sin utgångspunkt.

Jag tittar på klockan och konstaterar att den snart är 8, solen skiner och inga ungdomar visar några som helst tecken på att vakna till liv. Suckandes går jag och lägger mig igen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *