Queen Elizabeth National Park: Safari och båttur på Kazinga Channel

Elden från nattvaktens brasa brinner fortfarande starkt när reveljen ljuder över timmen innan solen tycker att det är lagom att vakna. Och som sig bör när det är tidig frukost är det mitt matlag som står för frukosten.

Idag står det safari på schemat, och lagom till att solens första strålar når marken klättrar vi upp på busstaket och Jonas styr iväg bussen. Som sagt tidigare, det där med trafiksäkerhet är inget man sysslar med i det innersta av Afrika.

Vi möts av en underbar morgon, och kamerorna går varma på de skumpiga vägarna i nationalparken.

Strax före lunch går vi på en turbåt som tar oss ut på Kazinga Channel, och här får vi möjlighet att se alla möjliga djur; Mängder av elefanter, flodhästar, vattenbufflar och fåglar, men även en och annan krokodil, en stor varan och lite olika antiloper.

Eftermiddagen tillbringas på buss då det är dags att åka mot huvudstaden Kampala. Resan är på totalt 45 mil, och på Ugandiska väger är det ganska långt, så vi kommer sova en natt på  Leopard Rest Camp efter ungefär halva vägen.

Resan dit tar lite längre än beräknat, det börjar mörkna och vi alla börjar bli ordentligt hungriga. Planen är att matlaget ska göra kvällsmat när vi kommer fram, men strax före vår ankomst meddelar vår matansvariga att dom bokat restaurang. Sällan har det varit så gott att få mat! Kvällen kröntes med en dusch (som inkluderade kombinationen BÅDE varmt vatten OCH tryck så man blev åtminstone lite blöt). En mycket bra dag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *