Flyg till Colombo, Sri Lanka

Efter några ovanligt intensiva jobbveckor ska det bli riktigt skönt att äntligen komma iväg. Resan i sig är egentligen ganska spontan, faktum är att jag bokade så sent som i mellandagarna. På grund av projekt på jobbet blir det tyvärr bara lite drygt en vecka denna gången, och eftersom jag var låst till just denna veckan var utbudet lite smalare.

Absolut inte sagt att det för den sakens skull är sämre!

När jag några dagar före avfärd berättar för min bror att det kostar mer än 800 kronor att parkera, så kollar han sin kalender och erbjuder sig att hämta och lämna för den summan. För min del kan det inte bli bättre, jag slipper köra och bilen står nog bättre hemma.

Syster involveras i planeringen och strax har dom bestämt sig för shopping i storstaden. Dock är jag ytterst tveksam till att släppa loss de två ensamma, men jag tackar glatt för sällskap och skjuts!

Jag glider igenom incheckning och säkerhetskontrollen nästan löjligt enkelt, och det dröjer inte länge innan jag sitter med den efterlängtade och obligatoriska flygplatsölen.

Planet lyfter på utsatt tid, och efter lite rockader med platserna hamnar jag bredvid ett pensionärspar från Göteborg som också ska vidare till Colombo och Sri Lanka. De ska dock göra en liten annorlunda rutt än mig.

Qatar Airways tar mig via Doha till Colombo!

Damen hostar något otroligt genom hela flygningen till Doha, och den äldre herren sitter mest och sjunger ljudligt för sig själv. Korta stunder blir han riktigt social medans hans dam inte säger många ord. I och för sig kanske inte så konstigt med tanke på hostandet…

I Doha är det dags att byta flyg, och det blir lite stressigt eftersom vi bara har en dryg timme på oss. Jag lämnar mina nyfunna vänner och älgar iväg i full fart. Vid det här laget är jag vrålhungrig efter en alldeles för liten portion mat på föregående flight, och i kombination med min stress att hinna ta mig till rätt gate är det ganska dåligt.

Incheckningen har börjat och kön är nästan slut, så jag vågar inte chansa utan går dit direkt. Ett mycket dåligt beslut ska det visa sig, eftersom jag måste sitta där och vänta ett bra tag innan vi släpps ombord.

En sliten resenär tar selfie

Flygningen i sig går bra, förutom ett litet irritationsobjekt i stolen framför mig; en liten flicka i 2-års åldern som gör sitt bästa genom att skrika sig till sömns.

Jag får äntligen lite mat och lyckas slumra till kanske max en halvtimme totalt, så just nu (klockan 17:55 lokal tid) gör jag mitt bästa för att hålla mig vaken någon timme till.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *