Undulatman, ögondans och Strohrom

  • Totalt obegriplig spådom
  • Vissa skulle tvunget leka med maten
  • Giftig drink
  • Spännande ställen i Gamla stan i Bukarest
  • Skål!
  • En mogen man (?) dricker något märkligt
  • Kvällens dessert
  • Pigga svenskar i Bukarest
  • 3 glada drinkar

 

Spännande ställen i Gamla stan i Bukarest

Det är en något sliten kvintett som tar sig tillbaka till hotellet för lite välbehövlig seneftermiddagsvila. Krafterna behöver fyllas på för att orka med kvällen, och en dusch eller två är ju inte heller fel. Vi börjar nu bli rutinerade taxi-åkare i staden, men lyckas ändå ständigt betala överpriser. Visserligen ligger dessa på en bråkdel av vad det hade kostat hemma i Sverige, men jag får snabbt lära mig av mina kamrater att det handlar om principer. Minsann.

På hotellet är vi uppdelade i 2 rum, jag och Jens i ett rum och övriga tre i en ”Juniorsvit” beståendes av 2 sängar och en dusch utan dörrar.

Skål!

Vissa av oss er mer trötta än andra denna kväll, vilket resulterar i att undertecknad tillsammans med Jens och Johan agerar förpatrull och hittar ett mycket trevligt ställe i Gamla stan. Johan bjuder återigen upp till ögondans när 11 brittiskor med trevligt utseende väller in och hamnar på bordet snett emot vårt. För att inte måla ut eller håna någon väljer jag att konstatera att ”det gick sådär”.

Vi beställer in lite spännande drinkar (riktiga drinkar denna gången), och efter en stund när våra saknade kamrater anländer tycker Jocke att det är en bra idé att beställa in shots. -”Absint är jäkligt gott, det vet ju alla”, gastar han samtidigt som bordet fylls. -”80%-ig Strohrom måste vi ha”, fortsätter han. Jojo.

Vissa skulle tvunget leka med maten

Som svensk är det lätt att leva som kung i det här landet och vi överdriver ganska rejält. Förutom diverse rusdrycket beställs det in både ostbrickor och andra spännande desserter. Vissa tycker att resterna från desserten är så roliga att man kan tillverka en mask av den. Kändes som en bra idé just där och då.

Ute på stan börjar det fyllas på med folk denna lördagkvällen, och som turister väcker den svenska kvintetten viss uppmärksam  het såhär under lågsäsong, vilket resulterar i att inkastare och andra lurendrejare blir som tokiga så snart vi närmar oss. Blir nästan lite jobbigt efter ett tag. Dock ska påpekas att jag inte upplevt många städer där man känt sig så trygg rent säkerhetsmässigt.

Totalt obegriplig spådom

Jocke och Johan börjar prata med en herre som står med ett gäng undulater. Undulatmannen låter pojkarna hålla i fåglarna, och för 10 LEI (22 SEK) tvingas dom köpa varsin spådom på fullständigt obegriplig engelska.

Väldigt sent är vi tillbaka på hotellet efter en första dag i Rumänien!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *