Snus, tuberkulos och en felbokning

  • Transylvanien!
  • En icke så modern informationstavla på stationen i Brasov
  • Åååååka tåg!
  • Ännu en gång för många pojkar i en för liten taxi

En icke så modern informationstavla på stationen i Brasov

Daniel vaknar upp med en pöl av Jockes snus på sin kudde. När han helt hysterisk väcker Jocke och tydligt påpekar detta pustar den anklagade besvärat, vänder på Daniels kudde och somnar om.

Idag åker vi till Transylvanien, närmare bestämt till Bran där självaste Drakulas slott ligger. Tåget kommer att ta oss till Brasov, och sedan blir det taxi därifrån de sista 3 milen.

Vårt koncept att leva som kungar i detta för oss extremt billiga land fortsätter, och för några tior extra per person bokar vi biljetter i 1:a klass. Nu pratar vi dock rumänska tåg, och våra platser skulle kunna jämföras med 3:e klass (om det nu funnits) hos Statens Järnvägar.

Åååååka tåg!

Gruppen med svenska pojkar hinner knappt sätta sig innan en man kommer fram och börjar prata myndigt. Eftersom vi är osäkra på om vi sitter på rätt platser (och tror att han är konduktör) visar vi lydigt biljetterna och han nickar nöjt. Mannen fortsätter glatt att prata på, och strax förstår vi att mannen tigger pengar åt något tuberkulosförbund. Någon i gruppen som har starka hypokondriska drag har råkat skaka hand med mannen och är nu livrädd för att bli smittad av både det ena och det andra.

Transylvanien!

Resan till Brasov går genom fantastisk Transylvanskt bergslandskap och efter någon timme är vi framme. Nu ska vi förhandla med någon taxichaufför och det dröjer inte länge innan en stor man med dålig hållning kommer fram och erbjuder oss sina tjänster. Ingen har någonsin anklagat oss för att vara duktiga på det där med förhandling, och han lyckas garanterat lura oss också. Vi pressar oss in i hans mini-taxi och åker mot Bran.

I Bran har vi, eller snarare undertecknad, bokat rum på ett jättemysigt guest-house som visar sig vara stängt när vi kommer fram. -”Lugn”, säger jag. Det står klart och tydligt att incheckning är från klockan 14, det vill säga om ungefär en halvtimme. Lite märkligt dock att där inte finns någon som helst tecken på liv. Då upptäcker någon, inte jag, misstaget. Rummen är bokade den 19 november. Det vill säga om en vecka. Ridå ner. Tack som fan. Det var det förtroendet.

Ännu en gång för många pojkar i en för liten taxi

Vår taxichaufför  som fortfarande inte lämnat oss styr upp situationen på bästa möjliga vis, och via någon kontakt kör han oss några hundra meter bort till en oerhört glad man vid ett annat guesthouse som troligtvis inte haft några gäster på flera veckor. Vi betalar cirka 70 kr/person för natten och delar på 2 jättemysiga rum på översta våningen.

Först ska de tydligen städas, så vi dumpar vårt bagage och taxin åker vidare till slottet där vi tar farväl till vår nyvunna vän, som jag dessutom dricksar friskt trotts att vi redan betalar överpris. Det minsta man kan göra för all hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *