Avresa till Kathmandu

  • Flygande Björnen!
  • Flygplatsen i Qatar
  • Första gruppbilden!

En mycket märklig dag på jobbet börjar med att jag tar lite sovmorgon för att åtminstone lite kunna lugna mina nerver. En sista gång kollas packningen, spisen kollas så att den är avstängd sisådär 4-5 gånger sedan rullar Audi mot Malmö.

Dagen blir oväntat bra eftersom det är skärtorsdag och de flesta andra på kontoret slutar tidigare eller jobbar inte alls. Jag har vansinnigt svårt att fokusera, det är tur att jag sedan tidigare har gjort en 2Do-lista.

Flygande Björnen!

Flygande Björnen!

Öresundståget rullar över bron lite försenat strax efter klockan 17, och strax möter jag upp min blivande rumskamrat Jonas. Det dröjer inte många sekunder innan jag har en kall öl i handen. Faktiskt den första alkoholen sedan juldagen. Magiskt gott. En Ceasarsallad senare glider vi genom säkerhetskontrollen.

Några öl senare lyfter planet enligt tidtabellen och jag hamnar bredvid en trevlig danska och en icke lika pratglad arabisk man. Precis som vanligt har jag svårt att sova på planet, och av okänd anledning tycker kabinpersonalen att det är dags att tända upp och väcka alla en timme före landning. När planet långsamt börjar sjunka knäpper danskan sina händer och ber en allt annat än stilla bön. Allt går bra.

Första gruppbilden!

Första gruppbilden!

Vi mellanlandar i Doha, Qatar på en gigantiskt stor flygplats klockan 5 lokal tid (=kl 3 hos oss) och zombieliknande dödar vi tid genom att sitta och stirra på en bänk. Till slut dyker resten av gänget upp och gruppen är sånär som på 1 resenär komplett. Kvarstår gör Fatma som redan är på plats i Nepal.

Strax går vi på planet som tar oss till Kathmandu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *