Ankomstdagen i Kathmandu

  • Buss-lastning
  • På Nepalesisk mark!
  • Dags att växla pengar
På Nepalesisk mark!

På Nepalesisk mark!

När vi landar i Kathmandu är det ett gäng mycket förvirrade svenskar som ska fixa med både visum och växla pengar. Det sades att det skulle vara smidigast att göra på plats. Kanske det, men det tog en jäkla tid.

Av okänd anledning måste man gå genom en säkerhetskontroll även när man ska ut från flygplatsen. Där sitter några oerhört trötta och galet ofokuserade vakter. När jag går igenom metalldetektorn tjuter och blinkar det för fullt, varpå vakten tittar på mig och vinkar att jag ska gå vidare. Strax efter att man hämtat sin väska så är det kontroll att man tagit rätt väska, varpå jag återigen vinkas igenom uttan att någon kollar. Alla andra blir stannade. Märkligt.

Buss-lastning

Buss-lastning

Till slut, efter mer än två timmar, kommer vi ut på gatan och möter vår guide och hans medhjälpare. Dom tar hand om våra väskor och vi slussas in i en minibuss. Just som jag ska gå på bussen börjar en av medhjälparna viska något om vad jag hör är tips, och det dröjer några sekunder innan jag kopplar att han vill ha dricks. Innan jag fattar vad som har hänt har jag gett honom 3000 rupier. Inte så farligt tänker jag, innan jag kommer på att man ska dela med 10 och inte med 100… Han fick alltså 300 kr för att lasta min väska på bilen. Strax efter får jag veta att Jonas betalade samma person 4000 rupier.

Resan från flygplatsen till hotellet är i sig spännande. Plötsligt kommer en bil där det sitter en levande get på taket. Inget konstigt.

Vi checkar in och jag ser fram emot en skön dusch. Problemet är att det inte finns något varmvatten.

Någon hade fått tips på en bra restaurang som bara ligger en liten promenad från Hotellet. Efter ett kort strömavbrott (händer flera gånger om dagen) serveras vi äntligen en helt okej middag.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *