Flädersaft

Fläderblomssaft!

Fläderblomssaft!

Det finns inte mycket drickbart som är godare än iskall flädersaft på försommaren. Med detta i bakhuvudet begav jag mig ut på jakt efter dess fantastiska blommor!

Fläderblomssaft

  • ca. 40-50 st Fläderblomsklasar
  • 2 liter Vatten
  • 2 kg Strösocker
  • 0,5 kg Citron
  • 30 g Citronsyra
  1. Tvätta citronerna noga och skiva dem tunt.
  2. Lägg fläderklasarna tillsammans med citronen i en ren spann.
  3. Koka upp vattnet och häll i socker och citronsyra. Låt koka på svag värme tills allt har löst upp sig.
  4. Häll vätskan i spannen och blanda om.
  5. Täck spannen och låt stå svalt minst 4 dygn.
  6. Tappa upp på flaskor och njut!

Saften går även utmärkt att frysa- så håller den längre!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *