Jokkmokk

busstationen i Jokkmokk

Busstationen i Jokkmokk

Insåg som av en händelse igår kväll att jag inte alls ska åka till Murjek och där byta buss. Jag ska åka bussen MOT Murjek, men hoppa av i Jokkmokk. Det är väl ändå en väldans skillnad. Tur att man har koll på läget.

Nåväl, jag fick nys om att det gick en tidigare buss till Jokkmokk, och lika gärna som att sitta i Kvikkjokk kan jag ju göra stan där. Sagt och gjort- och i samma sekund som jag sätter mig på bussen öppnar sig himlen och resans första regn faller!

Nu hade jag 3,5 timmar att döda i denna världsidyll, så efter en tur bland de få butiker som fanns och var öppna, uteslutande slöjd- och souvenirbutiker faktiskt, slog jag mig till ro på stadens pizzeria.

Väl tillbaka på busshållplatsen träffar jag en av tyskarna från Kvikkjokk och han frågar om jag inte varit på samemuseet. Det ska tydligen vara fantastiskt! Samma fråga fick jag i en av slöjdbutikerna jag besökte strax före det var dags att åka.

Nej det har jag inte. Fan, sånt borde man ju kolla upp innan, men Jokkmokk ingick liksom inte i planen riktigt…

Ikväll har jag bokat ett rum på vandrarhemmet på Gällivare Camping. Har jag klarat mig hela veckan utan regn vore det väl lagom kul att blöta ner allt precis innan hemfärd? 05:00 i morgon går reveljen, och 06:45 lyfter jag och lämnar Norrland för denna gången.

En helt underbart fantastisk vecka är till enda, men jag är snart tillbaka, var så säker!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *