Kyrkincidenten

Kvikkjokk kyrka

Kvikkjokk kyrka

Mina eventuella tankar på att rent hypotetiskt kanske bli religiös gick nog i graven (haha) idag. Jag har nämligen råkat göra Gud förbannad.

I väntan på bussen idag passade jag på att besöka kyrkan i Kvikkjokk. En fantastiskt vacker kyrka med ett lika fantastiskt klocktorn. Det är sedan inne i kyrkan som det händer.

Jag går lugnt och stilla runt och tittar och fotograferar. I mittgången nästan framme vid altaret hänger en ljusampel med stearinljus. Jag försöker hitta bästa bilderna att ta, och just som jag råkar vända mig lite för hastigt råkar jag kroka i en av armarna till lampan, som sedermera far iväg all världens väg. Jag tittar snabbt upp-  var det någon som såg mig? Rusar fram och hämtar delen som flög iväg och lagar. Som ny igen faktiskt, om ni frågar mig.

När man går ut ur kyrkan står en stor arg lapp (Nej. Ingen norrlänning pucko, ett PAPPER) som tydligt beordrar att man ska ”tillse att dörren förseglas ordentligt”.

Jag har nog aldrig gjort något så noggrant förr. Man vill ju liksom inte göra Gud förbannad två gånger på samma dag.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 22 juli, 2016

    […] efter att jag hoppat av bussen vid Kvikkjokks kyrka (ni minns väl alla kyrkincidenten 2014?) ringer jag till båtföraren Björn. Han proppsar på och tycker att jag absolut ska vänta tills […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *