Jag är frälst!

Bästa måltiden någonsin!

Bästa måltiden någonsin!

Oj! Jösses! Eller som dagens ungdom skulle ha sagt: OMG! (För att även pappa ska förstå; ”Åh min Gud”. En engelsk översättning). Man kan bli religiös för mindre.

Jag har nyss suttit i en kåta, i en trädgård hemma hos en same, tillsammans med denne och ätit nyrökt grillad öring (eller var det röding?) med pulvermos som aldrig någonsin smakat så gott och äkta glödbröd! Det brödet jag skrev att jag åt häromdagen var inte alls glödbröd utan något annat, typ tunnbröd. Strunt samma.

Här sitter jag tillsammans med 3 finnar och ett äldre svenskt par. Runt i kåtan (som verkligen inte är stor) stojar samens barn, varav ett är naket och gråter mest hela tiden.

Samen, eller man kanske säger samiskan för det var en kvinna, berättar massor om hur det är att leva här och om hur det var förr. Bara dessa historier hade det varit värt att betala för.

Av allt jag har ätit under hela mitt sjukt långa liv, så slår detta allt med hästlängder. Priset för detta? 160 riksdaler. Helt galet. OCH: Då fick jag saft till maten, och till efterrätt The och en våffla.

Samiskan är för övrigt samma tjej som tog emot när jag kom till byn och skulle betala för tältplatsen. Jättesöt och jättetrevlig. Med största sannolikhet även jätteupptagen med tanke på de 3 (minst) barnen. Lite synd kan man ju tycka…

Som sagt var och helt enligt planen (förvånad faktiskt) så kommer jag att stanna här tills på lördag då jag flyger helikopter till Kvikkjokk. Men jag tänker absolut inte gå till samens kåta igen. Knäppt kan tyckas, men jag kommer bara att bli besviken. Inget kan toppa detta nämligen.

(Klicka på bilderna för större format)

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 3 augusti, 2014

    […] Jag är frälst! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *