Förberedelser för bestigning av Adams Peak

Klockan 9 när vi bestämt att vi ska åka vidare står jag och Sam, vår guide, redo att ge oss av. Våra danska vänner ser vi inte skymten av. Till slut kommer de sakta lunkande, och efter lite krångel med köp av vatten och annat hoppar vi in i den tuctuc som ska ta oss ner för berget där Sams bil står. Intressant är att den resa som senast igår kändes rent livsfarlig nu förefaller sig vara helt normal.

Vi packar in oss i minibussen, 4 skandinaviska turister och en guide och konstaterat att vi har riktigt gott om plats. Skönt såklart.

Trafiken på Sri Lanka är spännande, inte på några sätt lika livsfarlig som i Nepal eller hysterisk som i Indien, men det där med full gass-tuta-göra livsfarliga omkörningar finns såklart här också. Som tur är kör Sam relativt bra.

Vägarna är smala och väldigt ”håliga” i asfalten. Dessutom svänger de kraftigt upp och ner för bergen, så det där med att sova i bilen är ganska omöjligt om man inte har hjälm. Efter några timmar är vi äntligen framme, checkar in och jag ger mig ut för att upptäcka byn.

Adams Peak är ett heligt berg för flera religioner. Buddhisterna hävdar med bestämdhet att det var här Buddha tog sina första fotsteg på jorden, medans muslimer och kristna påstår exakt samma sak för sina respektive Adam.

Klockan 02:00 i natt ska vi alltså lämna hotellet för att bestiga detta berg och titta på ett fotavtryck!

Eftermiddagen och kvällen blir väldigt lugna. Jag hänger lite med min bok på uteplatsen på hotellet, går och äter och är tillbaka på rummet tidigt. Vi hinner även med att möta upp nattens guide för en kort introduktion. Sam flämtar förskräckt att han är alldeles för lat och behöver dessutom sova.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *