Gällivare Camping

Äntligen i Gällivare!

Äntligen i Gällivare!

Äntligen är det dags! Halv 2 hämtar pappa mig och jag packar in min jätteväska i bilen. Efter skjuts till flygplatsen och nästan 3 timmars väntan på Arlanda så landar jag i Gällivare strax före halv 10. På flygplatsen (som är ungefär lika stor som Halmstads, dvs jäkligt lite)  lyckas jag få kontakt med några att dela taxi med till campingen.

Camping förresten. Vilken skit det är egentligen. Liv och rörelse och massa ljud. Ligger typ så man hör en stor väg hela tiden. Just nu vill jag bara ut på fjället. När vi landade var det 21 grader varmt, och det är inte direkt svalare nu. Tur att jag har min vintersovsäck med komforttemperatur -9 grader med mig. Ligger på liggunderlaget i enbart kalsongerna, med sovsäcken jämte…

Jag har det fantastiskt bra! I morgon är klockan ställd på kvart över 7, en liten kort promenad till resecentrum, sen avgår bussen 9:30.

Dagens mest spännande reflektion är på Arlanda. Jag älskar verkligen Norrlänningar. Det räcker att ställa sig vid gaten för att insupa känslan. Dessutom är det sjukt kul att höra dessa i storstaden.
Tjejen vid incheckningen skällde ordentligt när några försökte smyga på för tidigt, inte bara en utan två gånger, varefter det muttrades ljudligt, så som bara en äkta norrlänning kan göra.

(Klicka på bilderna för större format)

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *