Dag 5, Sälka – Tjäktjastugan (+ lite till…) 16 km

Vaknar upp till ännu en fantastisk dag! Nackdelen på fjället är att vackert väder innebär så-in-i-helvete med mygg. Just nu sitter vi instängda i tältet, och jag ljuger inte, det är helt svart på tältduken! Totalt vindstilla.
Kvällens matlagning (som för övrigt är den godaste hittills innehållande hemmatorkad köttfärs, morötter och svamp) var en kamp på liv och död. Jens lät som en Ninja-Turtles när han jagade myggen inne i tältet, samtidigt som jag tog striden vid köket.
Vandringen idag har gått kanonbra. Målet var Tjäktjastugan, men när vi kom dit kände vi oss pigga och fortsatte några km extra. Förhoppningsvis resulterar detta i att vi kommer till Abisko redan på fredag kväll om allt vill sig väl.
Tuffast idag var det sk. Tjäktjapasset, något som Jens blivit varnad för. Sjukt jobbig stigning där pensionärs-Björn orkade gå ca. 10 meter åt gången innan han var tvungen att ta paus.
Jens Dumheter
Jens åt lax och potatis till lunch, vilket jag tycker såg fantastiskt gott ut.
-”Dom jävlarna som gjort detta borde sättas i fängelse”, påpekar han tydligt innan han kastade ut halva påsen och kokade en ny. Denna gången med kyckling och ris.
Jag frågade han om det var gott?
-”Jajjamensan, men man känner inte någon skillnad om det är kycklinggryta eller  chili con carne”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *