Kampala: Ekvatorn, stor olycka med ledsen tjej, billiga böter och Pink Party!

Så snart solen går upp är det dags att stiga upp, vi har drygt 25 mil kvar till Ugandas huvudstad Kampala. En lite lätt regnskur skapar full fart i lägret att packa ihop madrasserna så dom inte blir blöta. Taklaget gör ett fantastiskt jobb.

På väg ut ur parken där vi sovit ser vi flera spännande djur längs den skumpiga vägen.

När det är dags för lunch stannar vi precis vid ekvatorn. Under tiden som matlaget trollar fram maten passar vi andra på att titta runt lite i butikerna. För första och enda gången under resan kryllar det av något som kan liknas för turistbutiker. Dom flesta säljer i princip samma saker.

I en av butikerna hittar jag en superfin målad tavla och börjar prata med den unga tjejen som jobbar där. Jag prutar, och när vi kommit överens om ett pris och hon lovat att fixa så jag enkelt kan ta med den i packningen (dvs ta bort duken från ramen) händer den stora olyckan. Tavlan sitter uppenbarligen extremt väl-limmat, och tjejen råkar göra först en sedan flera stora revor. Tavlan är förstörd och stackaren ser gråtfärdig och uppriktigt ledsen ut. Jag beklagar och ger henne ändå en ganska rejäl slant som plåster på såren. Otroligt olyckligt, och synd på en så fin tavla.

När vi börjar närma oss Red Chilli Hideaway där vi ska sova några nätter blir bussen plötsligt invinkad av en polis. Chaufför-Jonas hoppar ut och kommer strax tillbaka småflinandes.

-”Jag fick fortkörningsböter” säger han glatt. ”Men jag prutade” fortsätter han nästan ännu gladare.

Vi fortsätter en kort stund innan vi är framme. Denna gången vid ett hotell med pool, så jag och en kamrat hyr ett rum och ser fram emot att sova i en riktig säng.

På kvällen är det dags för det traditionsenliga ”Pink partyt”, ännu en klassisk Rosa bussarna grej. Man klär sig i rosa och äter och festar. Mycket trevligt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *