Lake Bunyonyi: Cirkulerande kanot och en oerhört lokal pub

Välförtjänt vilodag idag med fri ”hopp-och-lek” hela dagen. Ganska skönt faktiskt, då de första dagarna har varit ganska intensiva.

Jag och Börje bestämmer oss för att hyra en kanot, och i en urgröpt trädstam ger vi oss iväg. Det är precis lagom temperatur och molnigt.

Vi pallar på bra, och efter vissa navigeringsbekymmer (möjligen kan vi ha snurrat några varv i en ström) så går det riktigt bra!

Det närmar sig lunch och vi går i land på en liten ö och hittar en slags resort med restaurang och tillhörande äventyrspark.

Eftersom vi är lite tidiga på förmiddagen finns det inte så mycket att välja på, det blir getgryta med pommes. Jag har aldrig ätit get förut, men kan konstatera att det är supergott men lite för mycket ben.

En kort paddeltur tillbaka, sedan tillbringas resten av eftermiddagen utanför rummet vi har hyrt. Så skönt att bara ta det lugnt!

15-minuters promenad från vår camping ligger ett fint hotell där vi tänkte äta kvällsmat. På vägen dit passerar man en liten by, och där blir vi indragna på en pub. Med betoning på liten.

Puben består av ett rum på kanske 7 kvm, längst väggarna finns bänkar där det sitter både barn och vuxna. Längst in sitter två män som ser antingen överförfriskade eller kanske snarare drogade ut. Det skall tyvärr finnas en hel del droger i området.

Inne i hörnet finns något som med bra fantasi skulle kunna liknas vid en bar, där blir vi serverade varsin öl. Uganderna dricker någon slags hembrygd öl som både ser ut och luktar vedervärdigt. Alla dricker ur samma mugg, och när jag frågar efter alkoholhalten svarar alla olika.

Vi tackar ganska snart för oss, går och äter, tokanvänder ställets wifi och går och lägger oss.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *