Queen Elizabeth National Park: En magisk natt, närkontakt med flodhästar och en cirkus på turné

Klockan 21:58 har alla stökat klart på taket och ett lugn infinner sig bland myggnäten på busstaket. Vi är mitt i Queen Elisabeth national park och ”bushcampar”. Syrsor, grodor och alla möjliga djur håller ett konstant brus av ljud och vi kör utan tak i natt och tittar på en magisk stjärnhimmel.

En liten bit bredvid bussen brinner en eld och två vakter ska skydda oss mot vilda djur. Och just det finns det gott om. Precis innan vi klättrar upp på taket pekar vakten med ficklampan ungefär 30 meter bort och säger ”flodhästar”. Vi ser ingenting men blir genast upphetsade. Efter lite fiflande lyckas någon trolla fram en stark lampa och ur skuggorna kliver två vuxna flodhästar och en unge. Helt obrydda mumsar dom gräs så nära. Fantastiskt coolt!!

Dagen idag har varit en bussdag och vi är inte framme förens eftermiddag övergått till kväll.

När det är dags för lunch stannar vi till efter vägen. Ganska snart dyker det upp människor från alla möjliga hål, och det bildas nästan ett publikhavet stirrandes när vi lagar mat. De flesta är barn men även bilar stannar.

Jag känner mig oerhört illa till mods och tappar all aptit, men trycker i mig lite för att klara mig till senare ikväll. Sedvanligt brukar vi skänka bort överbliven mat, men beslutet tas att det vore för stor risk för slagsmål, så vi tar allt med oss och ger bort det längst vägen istället.

Det blir en sista paus strax före vi kör in i Nationalparken, och tro det eller ej, jag hittar tygmärket som jag så siktar efter i alla nya länder.

När vi kör in i parken blir det lite Safari från bussen, och vi hinner se massor med djur; Elefanter, bufflar, antiloper och schimpanser. Och massor av fåglar.

Kvällens middag består av fläsk med löksås, vilket var vansinnigt gott! Lagom till vi sätter och och mörkret börjat sänka sig kommer knottinvasionen från helvetet. Det som räddar oss ifrån att fullständigt missta förståndet är mannen som vi hyrt in för att skydda oss från vilda djur. Han gör upp en stor brasa och det blir riktigt mysigt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *