Björn drar österut!

Indien och Kina 2018!

Äntligen är årets stora äventyr bokat- denna gången åker jag österut en vecka till Peking, och sedan vidare till Delhi där jag möter upp Daniel.

Hur blev det nu så här då kan man ju undra, och som vanligt är allt mr Daniels fel.

-”Björn, vi måste åka till Taj Mahal, ska vi köra på en långhelg?”.

Nej. Det ska vi verkligen inte. Ska vi åka så långt och dessutom med 100% sannolikhet bli magsjuka ska vi fanimej vara iväg ett tag också. Vi börjar förhandla, som vi alltid gör eftersom vi aldrig är överens, tar fram en världskarta, zoomar in på Asien och börjar kasta pil.

Min dåraktiga vän kastar ur sig det ena mer skamlösa förslaget än det andra, mest med fokus på arabiska halvön. Jag försöker komma med lite mer sofistikerade förslag såsom Iran (”Kommer icke på fråga”, då kan man tydligen inte åka till USA senare, varför man nu skulle vilja göra det) och diverse gamla sovjetstater.

Efter en stunds diskussion fram och tillbaka hamnar vi tillslut i Peking, målar upp bilden på allt jag vill se, och då visar det sig att Daniel redan varit där. Dessutom kommer han på att en vecka är ganska lagom.

Så. Jag åker ensam till Peking, och Daniel nöjer sig med en veckas semester och sluter upp i Delhi.

-”Fixar du med flyg? Välj vad som helst som inte går via Ryssland eller ägs av Ryssland eller har med det där landet att göra överhuvudtaget. och snälla låt mig sova”. Så jag bokar Aeroflot. Via Moskva. Med ankomst Delhi runt halv 5 på morgonen. Själv ansluter jag från Kina runt halv 11 på kvällen, så unge herrn får hålla ställningarna och förbereda min ankomst ordentligt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *