Dag 4, Blå Lagunen och hemresa

Blå Lagunen

Blå Lagunen

Det är resans sista dag, men för den sakens skull finns det ingen plats för lugn och ro. Eftersom vi inte tycker att vi har badat tillräckligt under dagarna här, så styr vi skutan denna morgon mot Blå Lagunen. Det passar ganska bra, för stället ligger inte alls särskilt långt från flygplatsen.

Vi har bokat plats redan klockan 9, för det var tydligen fullt senare, så strax före rullar vi in på parkeringen. Nu kommer vi till Islands populäraste turistställe. Jag vet att ni undrar hur det går med japanerna, men jag sa ju igår att dom är morgontrötta.

Ett snabbt ombyte senenare hoppar vi ner i fantastiskt skönt och varmt vatten. Det finns en lera på botten som tydligen ska vara jättebra att ha som ansiktskräm, och detta måste ju naturligtvis testas. Tack Gode Gud för att vi inte hade med kameran ute vid det tillfället…

För övrigt kan jag konstatera att jag inte är jätteimponerad över stället (som tydligen tillhör ett av världens 25 underverk enligt National Geographic). Visst, det är häftigt att det är uppvärmt från källor och det är jätteskönt att bada… men det bleknar ganska rejält om man jämför badet vi gjorde uppe på berget dag två. Detta påminner mycket mer om ett vanligt badhus med utomhuspool. Kanske vi skulle besökt detta första dagen för att uppskatta det mera?

Vi kör och äter lite lunch innan vi lämnar bilen och blir skjutsade till flygplatsen. Ny chaufför men om möjligt körde han ännu sämre än sin kollega. På flygplatsen är vi i riktigt god tid, vi handlar sedvanliga spriten och lite choklad innan vi degar ner oss på ett café.

Ett fantastiskt äventyr med fantastiskt sällskap är slut för denna gången!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *