Liechtenstein: Bekymrad tjej, värmechock, Vaduz och långpromenad

Tjejen i biljettluckan ser lite bekymrad ut när hon ska hjälpa mig att ta mig till Vaduz, huvudstaden i Liechtenstein. Det visar sig att en sträcka är avstängd på ordinarie vägen, så nu blir det inte mindre än 5(!) byten för att komma rätt. En salig blandning mellan tåg och buss.

Tänker inte gå in på hur jag tog mig dit, men resplanen och Schweiz kollektivtrafik lyckas otroligt nog leda mig rätt!

Hur man åker mellan St. Moritz och Vaduz

När jag går av får jag nästan en värmechock, idag är det helt klart t-shirt väder! Huvudstaden, världens femte minsta sett till antalet invånare, men har ändå en turistbyrå, och vid det här laget vet ni vad mitt första mål blir.

Jag får tipset att ta en promenad på en knapp timme upp till borgen, och därifrån ha utsikt över större delen av landet. Men först lunch, på en uteservering!

Promenaden fram och tillbaka till den där borgen (som dessutom är stängd för allmänheten eftersom fursten bor där), utsikten och sen fram och tillbaka på stadens huvudgata gör att jag är klar med landet efter knappa 2.5 timmar. Det räcker gott och väl. Land nummer 29 kan därmed checkas av och jag åker tillbaka den korta resan till Zürich!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *