En liten skogstur

Väder-20140228Redan vid vår förra tur i skogen, då i minusgrader och snö, planerade vi och bestämde datum för dagens äventyr.

Lite av ett vinnande koncept faktiskt. Ni som följer bloggen minns säkert vår idé om att denna gången åka ut och reka för att hitta ett bra ställe medan det var ljust. Sist blev ju lite improviserat, då vi både valde tältplats och byggde campet i pannlampornas sken.

När vi kom ut till platsen vi valt (och faktiskt även lagt en vedhög, vilket var en dålig idé) känner vi inte alls igen oss. Vi var faktiskt där en andra gång för ungefär en vecka sedan. Men nu. Nu har man satt upp foderautomater till vildsvin, ett jakttorn och ett stort område är sönderbökat av dessa svin.  Hur stor är den sannolikheten?

Jaja, vi gör väll som vi brukar, börja söka. Nu är det ju ändå ljust nästan till klockan 18, så vi har nästan en timme på oss.

På med väskorna och rakt ut i vildmarken (nåja!). Vi går upp på en höjd och hittar en perfekt tältplats, och fördelar arbetet precis som vi brukar. Jag bygger bo och Jens ansvarar för elden.

Det där med elden visar sig vara lättare sagt än gjort. När vi sitter i bilen på väg ut i skogen ringer pappa och erbjuder oss att komma hem och hämta ved. Icke. Herre Gud, vildmarksmänniskor som vi skulle väl aldrig sjunka så långt? Den där lilla detaljen att det regnat oavbrutet sista tiden var något vi kanske inte tänkt på.

För första gången fick vi kämpa riktigt länge med att få fart på elden, och efter lite mer än 2 timmar kan vi äntligen börja grilla. Då har jag under en tids förtvivlan och vrålhunger redan smaskat i mig mitt första paket med korv. Råa såklart.

Sammanfattningsvis en fantastisk kväll, innan klockan är 22 så sover vi båda. Vi klarar oss från regnet någorlunda, föll bara några droppar lite då och då. Och, dessutom, nu börjar det ju bli varmt ute. Jag ligger med bara kalsonger och strumpor i sovsäcken och svettas.

2014-02-28 16.49.172014-02-28 17.33.57 2014-02-28 17.33.572014-02-28 19.22.10

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *