Hyssnaleden 40 km dag 2

Sällan har jag sovit i en skog som varit så tyst. Vindstilla, inget regn, ingen bilväg i närheten och inga fåglar som stör. Nästan på gränsen till kusligt. För inte är det väl så att farbror börjar få dålig hörsel?

Strax efter klockan 6 trycker det på och björnen måste ta sig ur tältet och in i skogen och göra sånt som just björnar gör i skogen. Knäpptyst och kolsvart. Vilket i och för sig är tur, kanske för allas bästa. (Här skulle jag kunna spinna vidare på detta, exempelvis att jag släcker pannlampan och bara låter det ske, men jag är mer pryd än så. Så det gör jag inte. Skriver alltså)

Samtidigt som det långsamt börjar ljusna kokar jag gröt och förbereder mig för de sista 15 km på rundan.

Första kilometerna går genom djup och stundtals kuperad skog, och jag stannar till vid en vacker utsiktsplats. En liten stund senare står en rostig gammal bil mitt ute i skogen, och frågorna är många. Huuuur har den hamnat där? Den kan omöjligt ha kört dit?

En liten stund senare passerar man en gammal stenbro, Glafsereds stenvalvsbro från 1865. Här finns en mysig fika-plats för den som är lagd åt det hållet.

Jag går på, är egentligen väldigt trött och börjar se fram emot att komma till bilen. En liten miss jag gjorde i min packning var att bara ta med 2 liter vatten, därav mer än hälften har gått åt till matlagning. Sista milen är känslan att jag ransonerar. Notering till mig själv att ta med mer till nästa gång. Ska vi säga en liter per mil?

När jag börjar närma mig målgången vid Hyssna gamla kyrka kommer jag fram till ett T-kors, med skylt mot kyrkan åt ena hållet och Hyssnaleden åt motsatt håll. Jag funderar några sekunder vilket som klokast och fortsätter följa leden. Nu ska jag tydligen upp till en utsiktsplats igen, nästan så jag får upp pulsen. Men väl värt mödan, för där är oerhört vackert.

Strax före lunch är jag framme vid bilen och 40 km är avklarade!

En mycket trevlig och väl uppmärkt led som är precis lagom att gå på två dagar. Rekomenderas!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *