Hallandsleden: Kvarnforsen – Sandsjön, 7 km

 • En gran i granen. Hur fasen hamnade den där tro?
 • En pudel på tur
 • Fika bör man...
 • Nordsjön!
 • Kvarnforsen
 • Julbocken överlevde!
 • Vore spännande att datera denna skylten
 • En pudel och en wors.
 • Tanter och hundar på tur!
 • Tips: Kör inte mot Gammalsbo...
Tips: Kör inte mot Gammalsbo...

Tips: Kör inte mot Gammalsbo.

Efter att ha parkerat min bil vid Kvarnforsen tränger vi ihop oss i mammas bil och kör vidare för att hitta Sandsjön där dagens sträcka börjar. Det var faktiskt lättare sagt än gjort. Hallandsleden är fantastiskt vacker, oftast väl utmärkt och underbar på alla sätt och vis, men det är inte speciellt smidigt att ta sig till platserna där etapperna startar.

Som självutnämnd guide och kartläsare sitter jag i baksätet och hejar glatt på när vi kör in på mindre och mindre skogsvägar. När vi slutligen kommer fram till en skylt som förbjuder infart för obehöriga med en underskylt som talar om att det finns lösa hundar på fastigheten föreslår chauffören att vi bör vända, varpå jag gastar att det minsann inte blir något med det. Vi kör vidare, och strax är vi framme vid en fin gård mitt ute i ingenstans. Vägen tar slut och efter att jag har hoppat ut och rekrognoserat konstaterar jag att vi inte kommer vidare, trotts att stigen bara bör gå ett femtiotal meter bort.

Gasen i botten tillbaka, och in på en annan skogsväg som med lite tur kan ta oss till starten. För att undvika att köra runt halva Halland beslutar vi oss för att stanna ungefär 1,5 km från Sandsjön, mitt ute i skogen. Härifrån blir vägen bara en liten okörbar stig.

Fika bör man...

Fika bör man…

Vi lastar ut pudeln, worsen (Ni har väl alla läst boken om Elsa??), Björnen och tanterna och påbörjar dagens promenad mot Kvarnforsen.

Just denna sträckan blev kanske lite väl kort och den är väldigt lättvandrad. Efter någon km kommer en ganska lång backe, men hela sträckan är på fin skogsväg, förutom några hundra meter som går på asfallt. Man passerar ett antal fina fastigheter och sjön Nordsjön, annars är det ganska tunt på sevärdheter.

Plötsligt kör en stor bil ifatt oss med ett danskt äldre par som kört vilse. Jag tar fram min karta och gör mitt bästa för att guida mannen som också är chauffören. Dom fortsätter vägen fram, och efter några minuter kommer de mot oss igen med en hiskelig fart. Lite märkligt, hade dom redan glömt att vi gick på vägen, både tanter och hundar?

En fin söndagseftermiddag eller om man har lite mindre tid än vanligt är detta en kanonfin sträcka. Gör som oss och ta med djuren och lite fika, så blir det ännu mysigare!

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. 13 juni, 2016

  […] Kvarnforsen – Sandsjön, 7 km […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *