Hallandsleden Dranstugan – Gällarpesjön, 22 km Del1

Enligt uppgift från Hallandsledens hemsida skall det finnas möjlighet att fylla på vatten vid Dranstugan, och det verkar samtidigt vara sista stället för dagen så jag tar några varv runt utan att hitta mer än ett vattenslangsuttag som dessvärre saknar nyckel. Det får bli till att ransonera helt enkelt tänker jag.

Just som jag nästan är klar med att vandra vidare efter en god och välbehövlig måltid kommer en bil och stannar vid stugan, ett 30-tal meter från vindskyddet. Likt ett helgalet skogstroll hoppar jag dit och möts av två unga killar som snabbt låter mig veta att precis ovanför det där vattenslangsuttaget sitter en knapp, om man trycker på den… Underbart. Och jag känner mig som en idiot.

Trotts detta stannar jag ett tag, och vi pratar vandring och erfarenheter en liten stund och har det riktigt trevligt innan jag fyller på mina vattenflaskor, vinkar adjö och ger mig av. Tyvärr glömmer jag helt bort att ta några bilder vid vindskyddet. Skyller på energibrist, regn och trevligt samtal helt enkelt.
Tanken jag har i huvudet är att jag skall ta mig så nära Gällarpesjön som möjligt ikväll, förhoppningsvis hela vägen.

Regnet fortsätter sakta strila ner, och det börjar bli rejält blött i markerna. En stor del av kommande etapp går på små skogsstigar där man går i ganska högt gräs. Jag förbarmar mig över mitt oerhört dåliga skoval, då jag denna låglandstur valde bort mina fantastiska kängor mot de nyinköpta, vattentäta och lätta walking-skorna. Det dröjer inte alls länge innan fötterna är fullständigt genomvåta.

När jag pratade med killarna vid Dranstugan berömde jag hur väl uppmärkt leden brukar vara, denna etappen visar sig vara bland det sämsta jag vandrat (med undantag Hyltekommun!). Detta i kombination med trötthet efter en lång dag, gör att jag vid något tillfälle navigerar bort mig helt och går åt totalt motsatt håll. Jag följer fortfarande röd markering, och upptäcker inte detta förrns jag strax före halv tio på kvällen bestämmer mig att ge upp för dagen och slå läger. Flera km fel dessutom. Jag har fortfarande ingen aning om exakt vart och varför jag gick fel, utmattad gör jag mig redo för välbehövlig sömn och tänker att jag får ta reda på det i morgon.

Dagens vandring slutar på knappa 35 km, något längre än planerat, och extremt mycket längre (uppenbarligen) från Gällarpesjön än vad jag tänkt. Så kan det gå ibland! Med torra fötter och lite energi i magen dröjer det inte länge innan jag somnar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *