Hallandsleden Åkulla – Kogstorp, 11 km

Till tonerna av ”Circle of life” från Lejonkungen gör jag mitt bästa för att väcka liv i mina tältgrannar och vandringskamrater när klockan har slagit 8. Jag får inte någon som helst respons. Jag ligger kvar i sovsäcken någon halvtimme till innan det trycker på ordentligt och jag måste gå upp, och efter uträttat behov är det nu dags att ta fram det tunga artilleriet. Man kan ju fan inte ligga och sova hela dagen tänker jag.

Precis utanför deras tältduk lägger jag telefonen spelandes inget mindre än Sovjets Nationalsång. Denna gången låter gensvaret icke vänta på sig, det dröjer inte alls länge innan den i normala fall så fromme Padde vrålar ut okvädningsord som med all tydlighet visar vad han tycker om denna så vackra lilla melodi.

Dessvärre (för honom) blir mitt gapskratt inte mindre när han beklagar sig över att knappt ha sovit någonting, eftersom han inte haft något liggunderlag. Tältkompisen Daniel har haft den lyxigaste madrassen man kan tänka sig, och berättar leende hur hans kompis har svurit och gormat sig igenom natten.

Idag har vi ungefär 11 km enkel vandring till Kogstorp, som i princip gränsar till campingen i Ullared. Vi ger oss av i strålande solsken. Etappen är lättvandrad och runt 2 timmar senare passerar vi vindskyddet i Kogstorp. Här konstaterar vi att just den platsen kanske inte vore den trevligaste att övernatta, men där finns ett utedass som enligt någon i gruppen fungerar mycket väl.

Några hundra meter senare är vi framme vid bilen, pustar ut och kör den korta vägen till Gekås parkering för en god lunch och besök i det stora varuhuset!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *