Prag: Sexmaskinsmuseum, trdelnik och en kylskåpsmagnet

[metaslider id=5508 cssclass=””]

Flygturen går bra, förutom lite turbulens precis när vi lyfte som får berg- och dalbanan på Liseberg att likna en barnkarusell. Ont om plats är det, men å andra sidan vet man ju detta när man bokar billigt.

Vi landar som sagt var lite efter utsatt tid, och efter att ha köpt bussbiljett in mot centrum blir dagens största bekymmer att hitta rätt hållplats. Vi ställer oss i en kö som ”känns rätt”, men ganska snart inser vi att man inte alls ska lita på sin magkänsla, utan går vidare. Efter att fortsätt yra runt utanför flygplatsen hittar vi tillslut rätt. Det där med tydliga skyltar verkar inte vara så viktigt i Tjeckien.

Hotellet som vi har bokat är 5-stjärnigt och ligger väldigt centralt i staden, på gångavstånd mitt emellan centralstationen och gamla staden. Efter många timmar på resande fot börjar vi bli hungriga och hittar en mysig uteservering i närheten av ett torg där jag äntligen serveras resans första öl!

Jag önskar att beställa något lokalt kött, och blir serverad fläskkött och bröd, tillsammans med en skål senap och någon oätlig kålblandning. Köttet var gott och ölen var mycket god. Vi blir fotograferade och Christer luras (?) att köpa en stor kylskåpsmagnet med en bild på oss av en mycket trevlig kvinna som just fotograferat vår uppenbarelse.

När vi lämnar restaurangen är jag den som har betalat mest, och jag är nästan lika hungrig som när vi kom dit. Men. Är man i Prag finns det en mycket bra lösning på detta som stavas trdelnik. En munkliknande mycket söt strut som fylls med choklad, jordgubbar och grädde eller mjukglass. Behöver väl inte säga mer om det?

En promenad vidare i den oerhört vackra gamla staden för oss till ett sexmaskinsmuseum, där jag lyckas övertala en mycket skeptisk Christer att gå in. Jag hävdar fortfarande så här i efterhand att detta var bland det roligaste i staden, han är av annan åsikt…

Mycket spännande och lärorikt, och för den som är lagd åt udda håll kan man här få mycket goda tips och idéer på hur man kan ”piffa till det” där hemma. Helt klart värt ett besök!

Vi är båda ganska trötta, och strax före klockan 22 är vi tillbaka på hotellet. Mycket nöjda med första dagen!

[metaslider id=5523 cssclass=””]

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *