Greve Drakula, Ungersk gulasch och 3 halvnakna pojkar

 • Herr Ekman på besök hos Greve Dracula
 • Slottet Bran
 • En ung Daniel utanför slottet
 • Utsikt över Transylvaniens vidder
 • Ett fruktansvärt mord har begåtts
 • Gänget samlat inne i slottet Bran
 • Johans senaste inköp. Inga kommentarer.
 • Lämpliga vapen från förr.
 • Klassisk turistfälla
 • Ett stycke Daniel på shoppingtur
 • 3 glada pojkar på äventyr i Europa
 • Slottet Bran, där Drakula alltså inte bodde
 • Säkerheten framför allt!
 • Långt inne i dimmar

 

 

Slottet Bran

Promenaden från vårt boende till Rumäniens kanske mest populära attraktion är på bara några hundra meter. Strax står vi utanför portarna till Slottet Bran, platsen där Greve Drakula enligt legenden bodde.

För första gången sedan vi kom till landet upplever vi nu turism. Hela byn Bran är uppbyggd kring legenden och slottet, massor av restauranger, en marknad med mer souvenirer än man kan drömma om och alla små guesthouse runt omkring.

Johans senaste inköp. Inga kommentarer.

Vi betalar snällt och ger oss in på tur i slottet. Ett förvånansvärt litet slott som ligger väl synligt uppe på en höjd. Inte alls särskilt imponerande faktiskt. Letar man lite mer fakta visar det sig till och med att den där Greven inte alls bott på slottet. Möjligtvis har han suttit fängslad två (!) dagar på slottet.

Nåja. Det är väl kul att ha varit där och tittat i alla fall.

Strax utanför slottet pågår som sagt var en marknad, och här äter vi hela vistelsens överlägset godaste lunch; Ungersk gulasch. Eller ja, de flesta av oss. Jocke tvingar Johan att köpa hans två varmkorvar i ett megastort bröd. Huvudsaken är väl att majoriteten av gruppen är nöjda.

Ett stycke Daniel på shoppingtur

Daniel köper en låda som han ska ge som present till en kompis. När det visar sig att lådan är en cigarettlåda blir han besviken och lämnar tillbaka den till den stackars grymtande försäljerskan som därmed såg halva sin dagsförtjänst gå om intet.

Märkta av resans på tok för dyra taxiresor tvingas några i kvintetten gå in på ett supermarket (i stil med vad vi skulle kalla för ”närbutik”) för att köpa den billigaste ölen de kan hitta. Nästan gratis med andra ord. Vi går tillbaka till våra rum för välförtjänt vila innan vi gör oss redo för kvällens batalj.

3 glada pojkar på äventyr i Europa

Restaurangen som blir vårt stopp för kvällen är liten och mysig, och vi är helt ensamma tillsammans med en servitris som ser lagom road ut. Vi blir kvar riktigt länge och äter och dricker som kungar. Kvittot blir meterlångt och så billigt att man nästan skäms.

På vägen tillbaka till vårt boende länsar ungdomarna återigen närbutiken på billig öl och snacks, och Daniel tar seden dit han kommer och tigger till sig kontanter från alla möjliga håll för att kunna lösa sitt köp. Förhoppningsvis får han arbeta av den ohyggliga skulden senare.

Säkerheten framför allt!

Lite senare passeras en uttagsautomat som ligger några trappsteg upp, och där man har gjort en ramp som vi gissar är anpassad för rullstolar. I vårt alkoholrusiga tillstånd kan vi inte låta bli att garva åt faktumet att direkt där den lilla rampen tar slut och bilvägen tar vid, som också är en kraftig nedförsbacke, har man satt upp ett skydd så att man inte av misstag ska kunna rulla rakt ut i vägen. Detta ser rent livsfarligt ut, men vi spekulerar vilt och kommer fram till att det är tack vare ”det där jäkla EU” som den sitter där. Tankar som känns rätt just där och då.

Väl tillbaka på rummen, lite lagom ”runda under fötterna” är det dags att sova, när jag och Jens blir överfallna på vårt rum av 3 halvnakna pojkar i lustig mask. Detaljerna om detta stannar i Rumänien.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *