Trinidad – Kubansk musik, lite drinkar och Daniel skaffar ännu en ny kompis

  • Kubas 3 signaturdrinkar!
  • Kärlek på hotellrummet
  • Resans manligaste drink!
  • Casa de la Música!
  • Dans vid Casa de la Música!

Kubas 3 signaturdrinkar!

Det tog uppenbarligen hårt på gruppen med tuff vandring i ösregn, förutom mig själv och Daniel var det bara Guide-Niklas  och Titti som var intresserade av en kort promenad till stan för att äta. Övriga valde på buffén på hotellet.

Vi hittar snabbt ett mysigt litet ställe där vi beställer in varsin märklig hamburgare. Väldigt mycket bröd, tjock skinka, hamburgare och grönsaker. Jättegott! Niklas tipsar oss om ett ställe mitt i stan som spelar livemusik med olika band som håller igång in på småtimmarna. På vägen dit smiter vi in på ett litet ställe med Spanska flaggan och som uppenbarligen är Barcelona-supportrar om man ser till inredningen.

Casa de la Música!

Varsin drink senare sitter vi på den där berömda trappan vid det där berömda musikstället. Personal kommer och vill servera oss hela tiden, men med en annalkande berusning känner jag att det får vara nog och kör alkoholfritt. Daniel ger sig ut på cigarrjakt och blir snabbt kompis med en ung snabbpratande man som påstår att han kommer från Spanien, vilket Daniel hävdar är en lögn med tanke på dialekten.

Han pratar nog ganska bra engelska, men med tanke på bakgrundsljud, hans sluddrighet och hur fort han pratar är det svårt att begripa vad han vill ha sagt.

Resans manligaste drink!

Plötsligt börjar det regna igen, och scenen och hela festplatsen töms på bråkdelen av en sekund. Vi, det vill säga alla utom Daniel, bestämmer oss för att det är lagom att gå hem och sova. Daniel tycker det är en oerhört bra idé att följa med sin nyfunna vän till en klubb som ligger inuti en grotta. Bara en sån sak.

Ungefär en timme senare, precis efter att jag hunnit somna ramlar han högljutt in genom dörren, och vi har ett kort samtal om hästarna som springer lösa på området och vad han inners inne tycker om dessa, innan det är sovdags.

Kärlek på hotellrummet

Dans vid Casa de la Música!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *