Mot kontinenten!

Då var det dags för resa mot södern igen. Köpenhamn,  denna fantastiska stad! Skillnad mot när vi var här i höstas är att vi tappat vissa tappra krigare, medans några nya, hittills lyckligt ovetandes om våra dårskaper, har tillkommit.

Knappt hann vi installera oss på tåget förens världens bästa Anna överlycklig möter upp oss i vagnen. Säkert över ett år sedan vi sågs, hon har ju tagit sig friheten att flytta till Göteborg bara sådär.

På ett naffs var vi framme i den Danska huvudstaden, och som sig bör fick vi ett kungligt mottagande. På Centralstationen (som heter något annat i Köpenhamn) står Jenny med en flaska äkta Champagne!

Anna visar sina skills genom att öppna burken, spruta ut hälften och sedan ta ett steg åt sidan och låtsas som om ingenting hänt. Drycken serverades i finaste rosa pappersmuggarna.

Vi installerar oss och gör oss hemmastadda på samma hostel som sist och väntar in vår sista rumskompis som flyger från Stockholm. Fint ska det vara.

Vid det här laget är stämningen (och hos vissa alkoholhalten) på topp och vi beger oss ut på jakt efter mat. Strax efter klickan 23 serveras några vrålhungriga själar dagens middag på Jensens Böfhaus. Sedan var det dags att möta upp de sista två kamraterna på en pub några kvarter bort.

Gruppen är fulltalig. Vissa av oss (den äldsta och den yngsta faktiskt) klarar inte hålla ungdomarnas takt i natten, John Blund kommer tidigt och de bestämmer sig för att ramla hemåt i natten lite tidigare.

Inga problem.  Jag har full koll och hittar tillbaka. Yngligen kvittrar på glatt och säget att hon inte har någon som helst koll.

Vi går åt ett håll, känner inte igen oss, ångrar oss och vandrar i motsatt riktning. Ströget är målet. Hittar vi bara det är det inga problem att hitta tillbaka. Det är svinkallt ute. Gatorna lutat.

Yngligen plockar fram sin GPS i telefonen,  vilket snarare stjälper än hjälper.

Efter vad som känns som en halv evighet ger vi upp och hoppar in i en taxi. Som kör totalt motsatt håll mot vart vi var på väg.

God natt.

image

image

image

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *