Vi drar österut till Georgien

Mamma-Björn, som är dagens hjälte, är punktlig och strax före klockan 04.00 står hon utanför Daniel och väntar på att han ska komma ut. Efter att i tur och ordning även hämtat upp Johan och Jens kliver undertecknad in och tar över som chaufför och börjar styra mot Malmö.

Det är en kall senhöstdag när gänget lämnar landet för att bege sig österut, hela vägen till Georgiens tredje största stad, Batumi. Taxin från flygplatsen som är på nästan 130 km och tar 2.5 timmar på skumpiga och trånga vägar kostar 130 Georgiska Lari, vilket motsvarar runt 400 svenska kronor. Med andra ord har vi landat i ett mycket billigt land.

Vårt hotell är stort och känns riktigt lyxigt. Där finns både en spavåning och ett stort Casino. Vi förstår ganska snart att vi åker under den absoluta lågsäsongen, för stan är nästan folktom.

Klockan är runt halv 7 när vi kommer fram, så efter en snabb incheckning och uppfräschning ger vi oss ut för att hitta någon bra matställe. Och vi lyckas mycket bra.

I Georgien kan vi leva som kungar, och beställer in massor med förrätter, fin mat och dyraste vinet utan att det kostar oss alls mycket. Före resan fick vi höra mycket gott om maten, och visst, det är inget fel på den, men absolut inte någon sensation.

Från början när vi kommer in på restaurangen är personalen något reserverade, men så fort de märker att vi inte har några direkta begränsningar i våra beställningar uppvaktar de oss mest hela tiden. Vi blir till och med bjudna på någon slags inhemsk riktigt vidrig sprit.

Att detta är en renodlad turiststad råder det inget tvivel om, fullt med skyskrapor som inte ser ut att vara många år gamla. Vi åker upp i en av de högsta och går på en ”skybar”, där vi blir serverade några färgglada drinkar som smakar förjävligt. Men dom var i alla fall billiga…

Innan det är läggdags måste vi hitta något ställe som sänder kvällens oerhört viktiga EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Rumänien. Oturligt nog spelar även Georgien denna kvällen, varpå uppdraget inte blir så lätt. Tillslut hittar vi i alla fall ett ställe dit vi går och får många undrande blickar när vi sitter och vrålar när laget går mot seger!

Det är en trött och sliten grupp svenskar som kommer i säng långt efter midnatt, mycket nöjda med första dagen i detta spännande landet!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *